Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(11)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(4)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(6)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Autor
Duda Grażyna
(3)
Gertig Henryk (1924- )
(3)
Oleszko Aleksander (1943- )
(2)
Badora Aleksandra (1964- )
(1)
Jeżyńska Beata (1963- )
(1)
Miklaszewski Stanisław (1947- )
(1)
Mikuła Bogusz (1966- )
(1)
Woźniak Leszek (1955- )
(1)
Wrześniewska-Wal Iwona
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(7)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(8)
Język
polski
(8)
Temat
Żywność
(6)
Innowacje
(2)
Konsumenci (ekonomia)
(2)
Marketing
(2)
Audyt wewnętrzny
(1)
Bezpieczeństwo produktu
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
Choroby odzwierzęce
(1)
Choroby pasożytnicze
(1)
Deficyt budżetowy
(1)
Ekspedytorzy sprzedaży wysyłkowej
(1)
Europejska Agencja Obrony
(1)
Firma (nazwa)
(1)
Fuzja przedsiębiorstw
(1)
Harmonizacja prawa
(1)
Jakość produktu
(1)
Kamieniarstwo
(1)
Kapitał społeczny
(1)
Konkurencja
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwasy tłuszczowe omega-3
(1)
Labortest
(1)
Marketing terytorialny
(1)
Metoda DEA
(1)
Motywacja pracy
(1)
Napoje energetyzujące
(1)
Odnawialne źródła energii
(1)
Opakowania
(1)
Papieros
(1)
Partnerstwo publiczno-prywatne
(1)
Państwowa Inspekcja Sanitarna
(1)
Pestycydy
(1)
Polska
(1)
Prawo ochrony środowiska międzynarodowe
(1)
Prawo wspólnotowe europejskie
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Przedsiębiorstwo budowlane
(1)
Przejęcie przedsiębiorstwa
(1)
Rolnictwo
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
Rozwój regionalny
(1)
Rośliny trujące
(1)
Ryzyko kursowe
(1)
Samorząd gminny
(1)
Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR)
(1)
Sukces
(1)
Suplementy diety
(1)
Szkolnictwo
(1)
Tauron Polska Energia
(1)
Transfer technologii
(1)
Turystyka
(1)
Tworzywa sztuczne
(1)
Unia Europejska
(1)
Wpływ na zdrowie
(1)
Wspólna Polityka Bezpieczeństwa i Obrony UE
(1)
Wspólna Polityka Rolna UE
(1)
Węgiel kamienny
(1)
Zamówienia publiczne
(1)
Zarządzanie
(1)
Zarządzanie kryzysowe
(1)
Zarządzanie ryzykiem
(1)
Zarządzanie strategiczne
(1)
Zarządzanie wiedzą
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Znak towarowy
(1)
Łańcuch dostaw
(1)
Środowiskowa ocena cyklu życia
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Żywność transgeniczna
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1989-
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Strzegom (woj. dolnośląskie ; okręg)
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(4)
Audycje radiowe
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
9 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-341 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-85527, A-85888 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Seria Akademicka)
Bibliogr. przy rozdz.
1. Wspólna polityka rolna w zakresie organizacji jednolitego rynku rolnego i bezpieczeństwa żywnościowego; 2. Międzynarodowe organizacje do spraw rolnictwa oraz wyżywienia w tworzeniu podstaw globalnego handlu i bezpieczeństwa żywności; 3. Wspólnotowe oraz krajowe prawo żywnościowe; 4. Wspólnotowa organizacja oraz funkcjonowanie branżowych rynków rolnych w zakresie swobodnego i bezpiecznego przepływu żywności; 5. Rejestracja, ochrona nazw pochodzenia oraz oznaczeń geograficznych produktów rolnych lub środków spożywczych; 6. Bezpieczeństwo zdrowotne produktów żywnościowych (środków spożywczych) oraz pasz; 7. Procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz pasz; 8. Urzędowa kontrola żywności oraz pasz; 9. Urzędowa kontrola zdrowia roślin i produktów roślinnych; 10. Organizacja i zarządzanie systemami kontroli sanitarnej żywności; 11. Jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych oraz kontrola produktów zwierzęcych; 12. Żywność ekologiczna; 13. Organizmy zmodyfikowane genetycznie; 14. Odpowiedzialność w zakresie żywności oraz pasz
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-346 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [221]-230, wykaz aktów prawnych s. [231]-237. Indeks.
I. Organizmy genetycznie zmodyfikowane ; II. Uwolnienie GMO do środowiska ; III. Bezpieczeństwo żywności i jej swobodny przepływ ; IV. Żywność GMO ; V. Wprowadzanie do obrotu żywności GMO - regulacje wertykalne (sektorowe) ; VI. Znakowanie żywności GMO ; VII. Nadzór nad GMO i organy kontroli ; VIII. Podsumowanie i prppozycje de lege ferenda.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-92434 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. - Wyd. 2 uzup. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2004. - 339 s. ; 24 cm.
Wyd. 1 pt. "Żywność a zdrowie".
Wykazy aktów prawnych i piśmiennictwo po rozdz. i s. 327-[331]. Indeksy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-90432 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. - Wyd. 2 uzup. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2004. - 339 s. ; 24 cm.
Wyd. 1 pt. "Żywność a zdrowie".
Wykazy aktów prawnych i piśmiennictwo po rozdz. i s. 327-[331]. Indeksy.
Wydanie II, zmienione i uzupełnione, obejmuje problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności oraz ich wpływ na zdrowie człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej. Dużo miejsca poświęcono wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta oraz odpowiednim regulacjom prawnym. Istotnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór określonych inspekcji sanitarnych i weterynaryjnych oraz innych służb związanych z kontrolą jakości żywienia. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów akademii medycznych (wydziały farmacji oraz nauki o żywieniu), rolniczych i ekonomicznych. Może zainteresować również producentów, eksporterów i importerów zywności, którzy znajdą w nim wskazówki, jakie warunki muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych, oraz pracowników stacji sanitarno-epidemiologicznych i innych służb związanych z nadzorem i kontrolą jakości żywności. [PZWL, 2007]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. - Wyd. 2 uzup. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2004. - 339 s. ; 23 cm.
Indeks
1. Podstawy ustawodawstwa żywnościowego 2. Nadzór nad warunkami sanitarno-higienicznymi determinującymi stan zdrowia człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa 3. Zatrucia i zakażenia pokarmowe pochodzenia bakteryjnego 4. Choroby zakaźne odzwierzęce (inwazyjne) i i pasożytnicze 5. Szkodniki magazynów żywnościowych 6. Rośliny wyższe i grzyby jako nośniki substancji szkodliwych dla zdrowia 7. Dozwolone substancje dodawane do żywności 8. Pestycydy jako zanieczyszczenia żywności 9. Chemiczne zanieczyszczenia żywności i skażenia promieniotwórcze 10. Przedmioty użytku, z uwzględnieniem materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-84448 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia przy pracach.
Streszczenie w języku angielskim.
R. I. KOSMETYKI, Marta Szulc, Aleksandra Badora: 1. Innowacyjne produkty kosmetyczne ; 2. Innowacyjne opakowalnictwo kosmetyków ; 3. Logistyka i marketing produktów kosmetycznych ; Literatura ; R. II. NAPOJE ENERGETYZUJĄCE, Julia Szyłkajtis, Aleksandra Badora: 1. Napoje energetyzujące dostępne na rynku ; 2. Opakowania napojów energetyzujących ; Literatura ; R. III. PAPIEROSY KONWENCJONALNE I NOWEJ GENERACJI, Julia Szyłkajtis, Aleksandra Badora: 1. Papierosy dostępne na rynku ; 2. Opakowania papierosów ; Literatura ; R. IV. BIOPRODUKTY ZIOŁOWE I ICH SUPLEMENTACJA, Katarzyna Mrozowska, Aleksandra Badora: 1. Charakterystyka suplementów diety ; 2. Wybrane rośliny w suplementach diety ; 3. Suplementy diety a wybrane choroby ; 4. Suplementy diety i ich skutki uboczne ; Literatura ; R. V. KWASY OMEGA I ICH SUPLEMENTACJA, Joanna Szafranek, Aleksandra Badora: 1. Kwasy omega ; 2. Źródła kwasów omega ; 3. Wzbogacenie żywności w kwasy omega ; 4. Aspekty zdrowotne kwasów omega ; 5. Produkty bogate w kwasy omega ; Literatura ; R. VI. AKRYLOAMID I WWA W ŻYWNOŚCI, Monika Flis, Aleksandra Badora: 1. Akryloamid w żywności ; 2. WWA w żywności ; 3. Bezpieczeństwo żywności przetworzonej ; Literatura.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-108027 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Nauka i gospodarka ; t. 1)
Materiały z konf. "Nauka i gospodarka", 8-9 listopada 2010 r., Kraków.
Bibliogr. przy ref.
DZIAŁALNOŚĆ INNOWACYJNA W GOSPODARCE: 1. Ocena innowacyjności przedsiębiorstw w województwie lubelskim / Małgorzata Dolińska; 2. Audyt technologiczny jako narzędzie budowy przewagi innowacyjnej przedsiębiorstwa - studium przypadku Labortest Sp. z o.o. / Zofia Gródek-Szostak, Danuta Kajrunajtys; 3. Działalność innowacyjna polskich przedsiębiorstw przemysłowych / Paweł Mielcarek; 4. Pozyskiwanie innowacji w przedsiębiorstwie / Barbara Sieniewska, Karolina Zioło; 5. Innowacje procesowe w branży tworzyw sztucznych / Jolanta Stanienda; 6. Stymulowanie innowacji w projektach inwestycyjnych współfinansowanych ze środków dotacji unijnych / Teresa Szot-Gabryś; 7. Regionalny system innowacji - implikacje jego sprawnego funkcjonowania dla rozwoju i wzmacniania konkurencyjności gospodarki / Elżbieta Sztorc; 8. Stymulowanie działalności innowacyjnej przedsiębiorstw przez centra transferu technologii / Sylwia Wiśniewska. Z TEORII I PRAKTYKI ZARZĄDZANIA STRATEGICZNEGO: 1. Ekonomiczne przesłanki połączeń przedsiębiorstw / Ewa Jastrzębska; 2. Imperatyw etyczny jako strategiczny element w procesach zarządzania firmą / Mirosława Krzyścin; 3. Determinanty zdolności absorpcyjnej organizacji / Regina Lenart; 4. Implementacja założeń strategicznych w zarządzaniu placówką oświatową / Damian Ostrowski; 5. Rola rekomendacji w procesie kształtowania przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstw budowlanych w Polsce / Janusz Signetzki; Kluczowe czynniki sukcesu przedsiębiorstw w sektorze kamienia naturalnego na przykładzie strzegomskich firm kamieniarskich / Monika Wilk-Lechniak; Czynniki wyboru strategii w polskich przedsiębiorstwach. ZARZĄDZANIE W ORGANIZACJACH W WARUNKACH KRYZYSU: 1. Zarządzanie ryzykiem na rynku węgla w Polsce - wybrane problemy / Krzysztof Ciszek; 2. Fuzje i przejęcia - szansa czy zagrożenie w dobie kryzysu / Karolina Kolasa-Koziarz; 3. Zarządzanie ryzykiem walutowym elementem funkcjonowania przedsiębiorstw w warunkach międzynarodowych / Ireneusz Miciuła; 4. Motywowanie pracowników branży energetycznej w czasie kryzysu / Magdalena Paleczny; 5. Zarządzanie kryzysowe w przedsiębiorstwie / Jolanta Walas-Trębacz. TEORETYCZNE I PRAKTYCZNE ASPEKTY ZARZĄDZANIA MARKETINGOWEGO: 1. Jakość produktu radiowego / Jan Beliczyński; 2. Współpraca z dostawcą jako jeden z kluczowych czynników konkurencyjności / Andrzej Fiodorow; 3. Komercjalizacja badań reputacji sprzedawców internetowych / Dariusz Grabara; 4. Wpływ wybranych czynników na poprawę jakości produktów i wzrost efektywności zarządzania przedsiębiorstwem / Anna Gręda; 5. Współpraca producenta i detalisty jako źródło budowania przewagi konkurencyjnej - ocena wybranych narzędzi producentów / Magdalena Kendik; 6. Zintegrowana ocena ekologiczna i rynkowa produktów na przykładzie zestawu mebli kuchennych / Tomasz Nitkiewicz; 7. Rozwój rynku żywności ekologicznej w Europie / Izabela Prządo; 8. Rola promocji gminy w jej funkcjonowaniu w subregionie / Wioletta Wereda, Adam Czarnota; 9. Marka Tauron Polska Energia elementem przewagi konkurencyjnej. ZAGADNIENIA ZARZĄDZANIA PUBLICZNEGO: 1. Społeczne uwarunkowania i rezultaty doskonalenia działalności na przykładzie przedsiębiorstwa o wysokiej efektywności ekonomicznej / Małgorzata Adamska-Chudzińska; 2. Deficyt budżetu państwa w warunkach polskich / Dariusz Baranowski; 3. Finansowanie rozwoju odnawialnych źródeł energii w Polsce / Katarzyna Cięciak; 4. Kapitał społeczny jako czynnik rozwoju regionalnego / Krzysztof Kocurek; 5. Koncepcja partnerstwa publiczno-prywatnego (PPP) / Anna Matuszewska; 6. Problematyka implementacji dyrektyw unijnych - prawo konsumenckie na gruncie przepisów wspólnotowych i krajowych / Sylwia Mauch; 7. Zamówienia publiczne w dziedzinie obrony w Unii Europejskiej / Katarzyna Podejko.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-96093 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej