Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(1)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Autor
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Błaszczyk Magdalena (prawo)
(1)
Zientara Anna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Dietetyka
(1)
Odżywianie
(1)
Prawo karne
(1)
Uczucia
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Gatunek
Materiały pomocnicze dla szkół wyższych
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
Psychologia
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Prawo karne : minirepetytorium / Magdalena Błaszczyk, Anna Zientara. - Stan prawny na 1 września 2013 r. - Warszawa : Wolters Kluwer, 2013. - 413, [2] s. ; 17 cm.
(Minirepetytoria / Wolters Kluwer)
Na okł.: Pierwsza pomoc.
Indeks.
MINIREPETYTORIA to seria specjalnie przygotowanych książek, które umożliwiają szybkie przyswojenie wiedzy z danego przedmiotu oraz będą pomocne w powtórzeniu wcześniej opanowanej materii przed egzaminem lub kolokwium. Publikację wyróżnia: - przystępne i zwięzłe ujęcie tematu, - przedstawienie najważniejszych wymaganych wiadomości z prawa pracy, - możliwość korzystania z pełnego tekstu ustawy, - Kodeks pracy, - przyjazny format, - atrakcyjna cena. Książka przeznaczona jest przede wszystkim dla studentów wydziałów prawa i administracji oraz dla osób przygtowujących się do egzaminów wstępnych na aplikacje prawnicze. [Wolters Kluwer, 2013]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-Czyt.34 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Piśmiennictwo przy rozdziałach. Indeks.
Część 1. TEORETYCZNE I PRAKTYCZNE PODSTAWY Z ZAKRESU DIETETYKI: 1. Składniki pokarmowe ; 2. Normy żywienia ; 3. Rodzaje diet ; 4. Metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia ; 5. Edukacja żywieniowa ; 6. Poradnictwo dietetyczne ; 7. Dietoprofilaktyka i dieto terapia ; 8. Wprowadzenie do prawa żywnościowego ; Część 2. TEORETYCZNE I PRAKTYCZNE PODSTAWY Z ZAKRESU PSYCHOLOGII: 9. Style jedzenia i ich charakterystyka ; 10. Emocje i ich regulacja a jedzenie:: wzajemne współzależności ; 11. Psychologia odchudzania ; 12. Niezdrowe nawyki żywieniowe i ich zmiana ; 13. Jak skutecznie zachęcać klientów/pacjentów do zmiany? Zastosowanie dialogu motywującego w psychodietetyce ; 14. Podstawy pomocy psychologicznej ; 15. Poradnictwo psychologiczne ; Część 3. TEORETYCZNE I PRAKTYCZNE PODSTAWY Z ZAKRESU NUTRIGENETYKI, NAUK O LEKACH I O ZDROWIU: 16. Wprowadzenie do nutrigenetyki ; 17. Wpływ pożywienia na farmakoterapię ; 18. Suplementy diety ; 19. Zdrowie publiczne ; 20. Profilaktyka chorób i promocja zdrowia ; 21. Współczesne urządzenia w zakresie monitorowania zdrowia:: e-health i m-health ; Część 4. TEORETYCZNE I PRAKTYCZNE PODSTAWY Z ZAKRESU KULTURY FIZYCZNEJ: 22. Promocja aktywności fizycznej ; 23. Wpływ wysiłku fizycznego na organizm człowieka ; Część 5. WYBRANE JEDNOSTKI NOZOLOGICZNE W PRACY PSYCHODIETETYKA: 24. Otyłość ; 25. Jadłowstręt i bulimia psychiczna ; 26. Zaburzenie z napadami objadania się:: aspekt psychologiczny ; 27. Choroby układu krążenia ; 28. Choroby tarczycy ; 29. Cukrzyca typu 2 ; 30. Wybrane choroby przewodu pokarmowego.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-108742 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej