Sortowanie
Źródło opisu
Legimi
(3)
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
E-booki
(3)
Książki
(3)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(2)
Filia 13 (Iwonicka 38)
(1)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Autor
Seghi Aleksandra
(6)
Szyma Marcin
(2)
Applebaum Anne (1964- )
(1)
Atkinson Patricia
(1)
Chérisey Côme de
(1)
Escoffier Michel
(1)
Gilbert Elizabeth (1969- )
(1)
Honoré Carl (1967- )
(1)
Kolecki-Majewicz Tomasz
(1)
Kręglicka Agnieszka
(1)
Maclean Charles
(1)
Mazet-Delpeuch Danièle (1942- )
(1)
Michalec Bogusław
(1)
Michalec Bogusław (1972- )
(1)
Modelski Łukasz (1970- )
(1)
Petrini Carlo (1949- )
(1)
Łapanowski Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(5)
Temat
Kuchnia włoska
(1)
Kultura stołu
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Toskania (Włochy)
(2)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-316 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Toskania / Aleksandra Seghi, Marcin Szyma, Bogusław Michalec. - Bielsko-Biała : Pascal, 2016. - 135, [1] s. : il. kolor. ; 21 cm.
(Pascal Holiday)
Indeks.
1. W skrócie; 2. Florencja; 3. Okolice Florencji; 4. Arezzo i okolice; 5. Siena i okolice; 6. Piza i okolice; 7. Informator.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-913(450) (1 egz.)
E-book
W koszyku
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
E-book
W koszyku
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
Książka
W koszyku
Nazwy rozmówców na okładce.
Piąty smak to zmysłowa podróż do krainy, w której władzę sprawują nos i podniebienie. To traktat o zapachu rozgrzanych słońcem pomidorów, torfowym aromacie whisky i o pieprzowych nutach wyczuwalnych w kieliszku wina. To powolne smakowanie toskańskiego bobu, perigordzkiej gęsi czy bostońskiego hamburgera. Nieśpieszne poszukiwanie urody życia. Książka, która zachwyci nie tylko miłośników kuchni. Inspiracje znajdzie tu znawca wina, amator kulinarnych podróży, historii czy literatury. Rozmówców Łukasza Modelskiego, czy to z Polski, Włoch, Francji, Szkocji czy z Ameryki, łączą pasja smaku - jego poszukiwania, rozumienia, tworzenia lub kompetencji. Ten wieloskładnikowy kociołek jest tym smakowitszy, że okraszony wybranymi przez bohaterów książki autorskimi przepisami. [Wydawnictwo Literackie, 2014]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.13-64 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu dostępu, który można odebrać w bibliotece.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej