Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(2)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Autor
Koszelnik Piotr (1972- )
(1)
Krupa Jan (1955- )
(1)
Rymar Stanisław
(1)
Rymar Stanisław (1886-1965)
(1)
Szpara Krzysztof
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1960 - 1969
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Agroturystyka
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Hydrologia
(1)
Produkcja żywności
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Studnie
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka winiarska
(1)
Zbiorniki retencyjne
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Żywność
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Temat: czas
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Haczów (woj. podkarpackie, pow. brzozowski, gm. Haczów)
(1)
Karpaty (góry)
(1)
Polska
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Dziedzina i ujęcie
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Podróże i turystyka
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Haczów, wieś ongiś królewska (1350-1960) / Stanisław Rymar. - Kraków : nakładem Komitetu Obchodu 1000-lecia Polski i 600-lecia Haczowa w Haczowie, 1962. - 233, [3] strony, [20] stron tablic : faksymilia, fotografie, mapa, errata ; 25 cm.
1. Wstęp ; 2. Geograficzne położenie Haczowa i jego mieszkańcy ; 3. Przywilej lokacyjny ; 4. Nazwiska mieszkańców Haczowa: a) Mieszkańcy Haczowa, b) Sąsiedzi ; 5. Sołtysi i posesorzy Haczowa ; 6. Warunki życia mieszkańców ; 7. Najazdy tatarskie, szwedzkie, węgierskie, kozackie w Ziemi sanockiej ; 8. Ustawodawstwo i wymiar sprawiedliwości ; 9. Sąd i Urząd gromadzki ; 10. Ciężary publiczne, pieniądz i ceny ; 11. Kościół ; 12. Szkoła ; 13. Wybrańcy haczowscy i stosunki wojskowe w Polsce: a) Piechota wybraniecka, b) Smolacy ; 14. Pod nowymi rządami ; 15. Przekrój społeczny wsi ; 16. Luty 1846 r. w Haczowie ; 17. Likwidacja urządzeń dominikalnych i pańszczyzny ; 18. Od Wiosny Ludów do II wojny światowej ; 19. Zakończenie ; 20. Ilustracje.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-1276 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-474 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
Streszczenie w języku angielskim i polskim.
ZROWNOWAŻONY ROZWÓJ TURYSTYKI W KARPATACH POLSKICH: 1. Wprowadzenie, 2. Kowencja Karpacka, 3. Wdrażanie zapisów Konwencji Karpackiej w Polsce - wybrane przykłady, 4. Działania na rzecz zrównoważonego rozwoju turystyki - wybrane przykłady, 5. Podsumowanie ; REGIONALNE PRODUKTY ATRAKCJĄ TURYSTYKI WIEJSKIEJ, W TYM AGROTURYSTYKI: 1. Wprowadzenie, 2. Rozwój turystyki na obszarach wiejskich, 3. Turystyka wiejska, w tym agroturystyka w województwie podkarpackim, 4. Dziedzictwo kulinarne województwa podkarpackiego, 5. Turystyka winiarska jako czynnik wzrostu atrakcyjności obszarów wiejskich, 6. Winnice oraz szlaki winiarskie jako produkt regionalny i element turystyki kulturowej kulinarnej, 7. Enoturystyka - perspektywy rozwoju, 8. Zagrożenia w rozwoju turystyki wiejskiej, 9. Podsumowanie ; ROLA SZTUCZNYCH ZBIORNIKÓW RETENCYJNYCH JAKO ELEMENTU PRZYRODY, GOSPODARKI I KRAJOBRAZU: 1. Wprowadzenie, 2. Charakterystyka hydrologiczna i ekologiczna sztucznych zbiorników wodnych, 3. Duża i mała retencja, 4. Rodzaje sztucznych zbiorników retencyjnych, 5. Mała retencja w województwie podkarpackim, 6. Podsumowanie ; MOŻLIWOŚCI BADAWCZE HORYZONTÓW WODONOŚNYCH PRZY UŻYCIU GEOFIZYCZNEJ APARATURY. STUDNIE - ZARYS PROBLEMATYKI BADAWCZEJ: 1. Wprowadzenie, 2. Zarys hydrologii Karpat Wschodnich, 3. Lokalizacja studni, 4. Geofizyka i radiestezja w badaniach obszarów wodonośnych - teoria i praktyka, 5. Radiestezja, 6. Wykonawstwo i użytkowanie studni, 7. Użytkowanie studni, 8. Architektura studni, 9. Podsumowanie ; ŻYWNOŚĆ BEZPIECZNA DLA CZŁOWIEKA I PRZYJAZNA DLA ŚRODOWISKA: 1. Wprowadzenie, 2. Zagrożenia dla człowieka i środowiska wynikające z nowoczesnych technologii produkcji żywności, 3. Produkcja wybranych grup żywności w aspekcie zdrowia człowieka i ochrony środowiska przyrodniczego, 4. Ochrona środowiska w rolnictwie i przemyśle spożywczym, 5. Produkcja żywności tradycyjnej i ekologicznej gwarancją zdrowia człowieka i ochrony środowiska, 6. Żywność ekologiczna w ofercie handlowej oraz ocena preferencji konsumenckich, 7. Podsumowanie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338.48 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-105969 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-33 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej