Form of Work
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
only on-site
(1)
Branch
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Author
Love John F
(2)
Jopek Katarzyna
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Bary (lokale gastronomiczne)
(1)
Fast food
(1)
McDonald's Corporation
(1)
Subject: place
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(1)
Domain
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
2 results Filter
Authority data
Love John F (hasło formalne)
Book
In basket
Tytuł oryginału: "McDonald's : behind the arches" 1986.
Pierwszy kiosk, w którym serwowano burgery wołowe z frytkami, Założony został prze Polaka, Teda S. Przybyłę, w centrum Chicago w 1937 r. Mimo iż zarówno jego hamburgery, jak i frytki mogły śmiało konkurować z owianymi legendą daniami McDonald's - interes upadł po kilku latach. Przybyło powiedział wtedy podobno, że Amerykanie są zbyt bogaci, by jadać hamburgery. Jak to możliwe, że pionier hamburgerów Ted Przybyło poniósł klęskę, a outsider gastronomiczny Ray Kroc prawie 20 lat później zbudował fortunę na niemal identycznym pomyśle? O tym właśnie mówi "Imperium Big Maca". John F.Love opisuje budowę słynnej sieci restauracji od pierwszego lokalu z hamburgerami do potężnej globalnej marki. Śledząc decyzje i działania szefa korporacji Raya Kroca i jego zespołu, widzimy, przed jakimi wyzwaniami staje przedsiębiorstwo na różnych etapach rozwoju. Fascynująca historia korporacji McDonald's to praktyczny wykład franchisingu, marketingu, współpracy z dostawcami, standaryzacji, kontroli jakości i inwestowania w nieruchomości, czyli po prostu - biznesu. [Fijorr Publishing, 2018]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
All copies are currently unavailable
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again