Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(1)
Filia 7 (Osmeckiego 51)
(1)
Autor
Kowalski Jan (tłumacz)
(2)
Thrash Agatha M. (1931- )
(1)
Thrash Calvin L. (1928- )
(1)
Wilson Edgar Bright (1908-1992)
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
1960 - 1969
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Dieta cukrzycowa
(1)
Metodologia
(1)
Odżywianie
(1)
Wegetarianizm
(1)
Gatunek
Wydawnictwa popularne
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "An Introduction to scientific research" 1952.
Bibliogr. przy rozdz. Indeka.
Wybór i określenie zagadnienia badawczego ; Przeszukiwanie literatury ; Podstawowe zasady metody naukowej ; Projektowanie doświadczeń ; Projekt aparatury ; Wykonywanie doświadczeń ; Klasyfikacja, próbki i pomiary ; Analiza danych doświadczalnych ; Uchyby pomiarowe ; Prawdopodobieństwo, losowość i logika ; Opracowanie metodyczne ; Obliczanie numeryczne ; Sprawozdania z badań.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-28275 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okł. podtyt.: dieta pełnowartościowa, pokarmy pobudzające i uspokajające, kontrolowanie apetytu, żywność jako lekarstwo.
Bibliogr. s. 181-187. Indeks.
Gotowanie i jedzenie to wielka sztuka, a ich efekty - zarówno pozytywne, jak i negatywne - mogą mieć decydujący wpływ na jakość naszego życia. Książka porusza szerokie spektrum zagadnień związanych z odżywianiem, pomagając Czytelnikowi zrozumieć jego istotę. Przedstawia funkcjonowanie organizmu podczas wszystkich etapów tego procesu oraz wpływ poszczególnych składników pokarmowych, takich jak: białka, tłuszcze, węglowodany, witaminy oraz minerały. Autorzy zwracają szczególną uwagę na związek odżywiania ze zdrowiem. Opisują chorobotwórcze oraz lecznicze właściwości produktów żywnościowych. W szczególny sposób poruszają zagadnienie cukrzycy, nadwagi, a także procesu starzenia. W książce jest również mowa na temat produkcji żywności, nawyków żywieniowych, diety normalnej i odchudzającej, wegetarianizmu dorosłych i dzieci. Znajdziesz w niej odpowiedzi na pytania: Jaki jest związek spożycia cukru a zdolnością niszczenia bakterii przez organizm? Jakie są najczęstsze błędy żywieniowe? Jak złagodzić objawy menopauzy? Jakie choroby spowodowane są niedoborami pokarmowymi? Jak zapobiegać przejadaniu się? Jakich jest 20 najgorszych dodatków żywieniowych? Jak mądrze kupować, czyli jaki wpływ na nasze zdrowie mają nawyki związane z robieniem zakupów? [www.azymut.pl, 2014]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.7-613.2 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej