Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(3)
Filia 6 (Podwisłocze 6)
(1)
Autor
Koszelnik Piotr (1972- )
(3)
Czerwieniec Ewa
(1)
Gruca-Rokosz Renata
(1)
Krupa Jan (1955- )
(1)
Rymar Stanisław
(1)
Szpara Krzysztof
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Agroturystyka
(1)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Chemia analityczna
(1)
Hydrologia
(1)
Laboratoria
(1)
Odpady
(1)
Produkcja żywności
(1)
Rozwój zrównoważony
(1)
Studnie
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka winiarska
(1)
Woda
(1)
Zbiorniki retencyjne
(1)
Ścieki
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Żywność
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Karpaty (góry)
(1)
Polska
(1)
Województwo podkarpackie (1999- )
(1)
Gatunek
Materiały pomocnicze dla szkół wyższych
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Ochrona środowiska
(1)
Podróże i turystyka
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Materiały Pomocnicze / [Politechnika Rzeszowska])
Bibliogr. s. 64-65.
1. Przygotowanie średniej próbki laboratoryjnej z odpadów ; 2. Analiza sitowa i sortowanie odpadów ; 3. Oznaczanie substancji mineralnych, węgla organicznego, rozkładalnych i nierozkładalnych substancji organicznych w glebie, odpadach, osadach i kompoście ; 4. Oznaczanie fosforu ogólnego w odpadach i osadach metodą kolorymetryczną ; 5. Oznaczanie azotu ogólnego metodą Kjeldahla ; 6. Oznaczanie substancji humusowych w kompostowanych odpadach ; 7. Oznaczanie wilgotności gleby, odpadów i kompostu metodą wagową ; 8. Oznaczanie części palnych i niepalnych ; 9. Oznaczanie części lotnych w odpadach ; 10. Przygotowanie wyciągu wodnego ; 11. Oznaczanie metodą kolumnową wskaźników zanieczyszczeń wymywanych z odpadów ; 12. Oznaczanie odczynu gleby i odpadów ; 13. Badanie zdolności odpadów do kompostowania ; 14. Oznaczenie toksyczności odpadów z zastosowaniem nasion rzeżuchy ; 15. Identyfikacja odpadów polimerowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-99495 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. [133]-135.
TECHNIKI PRACY LABORATORYJNEJ: Bezpieczeństwo i higiena pracy w laboratorium chemicznym (pierwsza pomoc) ; Sprzęt laboratoryjny ; Oznaczenia i bezpieczeństwo w postępowaniu z odczynnikami chemicznymi ; Postępowanie z odpadami powstałymi w laboratorium chemicznym. PODSTAWY KLASYCZNEJ ANALIZY CHEMICZNEJ: Analiza wagowa ; Analiza objętościowa. PODSTAWOWA ANALIZA INSTRUMENTALNA: Potencjometria ; Konduktometria ; Spektrofotometria absorpcyjna - kolorymetria. INNE WSKAŹNIKI W ANALIZIE FIZYKOCHEMICZNEJ WÓD I ŚCIEKÓW.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-99105 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
Streszczenie w języku angielskim i polskim.
ZROWNOWAŻONY ROZWÓJ TURYSTYKI W KARPATACH POLSKICH: 1. Wprowadzenie, 2. Kowencja Karpacka, 3. Wdrażanie zapisów Konwencji Karpackiej w Polsce - wybrane przykłady, 4. Działania na rzecz zrównoważonego rozwoju turystyki - wybrane przykłady, 5. Podsumowanie ; REGIONALNE PRODUKTY ATRAKCJĄ TURYSTYKI WIEJSKIEJ, W TYM AGROTURYSTYKI: 1. Wprowadzenie, 2. Rozwój turystyki na obszarach wiejskich, 3. Turystyka wiejska, w tym agroturystyka w województwie podkarpackim, 4. Dziedzictwo kulinarne województwa podkarpackiego, 5. Turystyka winiarska jako czynnik wzrostu atrakcyjności obszarów wiejskich, 6. Winnice oraz szlaki winiarskie jako produkt regionalny i element turystyki kulturowej kulinarnej, 7. Enoturystyka - perspektywy rozwoju, 8. Zagrożenia w rozwoju turystyki wiejskiej, 9. Podsumowanie ; ROLA SZTUCZNYCH ZBIORNIKÓW RETENCYJNYCH JAKO ELEMENTU PRZYRODY, GOSPODARKI I KRAJOBRAZU: 1. Wprowadzenie, 2. Charakterystyka hydrologiczna i ekologiczna sztucznych zbiorników wodnych, 3. Duża i mała retencja, 4. Rodzaje sztucznych zbiorników retencyjnych, 5. Mała retencja w województwie podkarpackim, 6. Podsumowanie ; MOŻLIWOŚCI BADAWCZE HORYZONTÓW WODONOŚNYCH PRZY UŻYCIU GEOFIZYCZNEJ APARATURY. STUDNIE - ZARYS PROBLEMATYKI BADAWCZEJ: 1. Wprowadzenie, 2. Zarys hydrologii Karpat Wschodnich, 3. Lokalizacja studni, 4. Geofizyka i radiestezja w badaniach obszarów wodonośnych - teoria i praktyka, 5. Radiestezja, 6. Wykonawstwo i użytkowanie studni, 7. Użytkowanie studni, 8. Architektura studni, 9. Podsumowanie ; ŻYWNOŚĆ BEZPIECZNA DLA CZŁOWIEKA I PRZYJAZNA DLA ŚRODOWISKA: 1. Wprowadzenie, 2. Zagrożenia dla człowieka i środowiska wynikające z nowoczesnych technologii produkcji żywności, 3. Produkcja wybranych grup żywności w aspekcie zdrowia człowieka i ochrony środowiska przyrodniczego, 4. Ochrona środowiska w rolnictwie i przemyśle spożywczym, 5. Produkcja żywności tradycyjnej i ekologicznej gwarancją zdrowia człowieka i ochrony środowiska, 6. Żywność ekologiczna w ofercie handlowej oraz ocena preferencji konsumenckich, 7. Podsumowanie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338.48 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-105969 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-33 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej