Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Autor
Duda-Sobczak Anna
(1)
Gawrecki Andrzej
(1)
Juruć Agata
(1)
Karbowska Sylwia (dietetyka)
(1)
Wierusz-Wysocka Bogna
(1)
Zozulińska-Ziółkiewicz Dorota
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Chorzy na cukrzycę
(1)
Temat
Cukrzyca typu II
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 172-173.
Nowoczesne źródło wiedzy o cukrzycy typu 2 objaśnia mechanizm choroby i terapię. Uprzystępnia zasady żywienia. Zawiera przykładowe jadłospisy. Spośród poradników adresowanych do polskiego Czytelnika wyróżnia się tym, że zgodnie z aktualnym stanem wiedzy przybliża: psychologiczne aspekty jedzenia i motywację do odchudzania ; znaczenie chorób współistniejących ; zasady zwiększania wysiłku fizycznego ; znaczenie superżywności i substancji słodzących. [Wydaw. Lekarskie PZWL, 2016]
Trawienie i bilans energetyczny ; Plan zdrowego odżywiania ; Od czego zależą wartości cukru ; Metody leczenia a zalecenia żywieniowe ; Wysiłek fizyczny w cukrzycy typu 2 ; Żywienie w zależności od chorób współistniejących ; Psychologiczne aspekty jedzenia i motywacja do odchudzania ; Jadłospisy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-616 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej