Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(8)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(3)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(3)
Oddział dla Dzieci i Młodzieży (Słowackiego 11)
(1)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Filia 16 (Gromskiego 10c)
(1)
Autor
Dołowy Anna
(5)
Meyer Beata
(3)
Kołłajtis-Dołowy Anna
(2)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(2)
Szostak Daniel
(2)
Jarosz Ewa (dietetyka)
(1)
Siemaszko Ewa (1947- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(5)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Temat
Przedsiębiorstwo usługowe
(3)
Turystyka
(3)
Hotelarstwo
(2)
Choroby ludzi
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Odżywianie
(1)
Starość
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Gatunek
Podręcznik akademicki
(3)
Książka kucharska
(1)
Opracowanie
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Turystyka)
Bibliogr.- Indeks
1. Główne czynniki i kierunki rozwoju ruchu turystycznego; 2. Indywidualne determinanty wyjazdów turystycznych; 3. Rodzaje ruchu turystycznego i formy jego obsługi; 4. Prawne aspekty ruchu turystycznego; 5. Przygotowanie jako etap organizacji imprezy turystycznej; 6. Pośrednictwo; 7. Informacja w turystyce; 8. Ubezpieczenia w turystyce; 9. Wykorzystanie transportu w turystyce; 10. Przewodnictwo i pilotaż; 11. Obsługa turysty w obiektach bazy noclegowej i żywieniowej; 12. Organizacja i technika pracy biurowej w turystyce; 13. Wykorzystanie nowoczesnych technik informatycznych w obsłudze ruchu turystycznego; 14. Logistyczna obsługa ruchu turystycznego; 15. Jakość obsługi ruchu turystycznego
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338.48 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Turystyka / Wydaw. Naukowe PWN)
Bibliogr. Indeks
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-88993 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Obsługa ruchu turystycznego / red. nauk. Beata Meyer ; Anna Dołowy [i in.]. - Wyd.1, 1 dodruk. - Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2007. - 246, [1] s. : wykr. ; 24 cm.
(Turystyka / Wydaw. Naukowe PWN)
Bibliogr. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.16-33 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Turystyka)
Bibliogr. s. [364]-367 i przy rozdz. Indeks.
1. Podstawy hotelarstwa; 2. Rynek usług hotelarskich; 3. Ekspolatacja hotelu; 4. Zarządzanie hotelem; 5. Gastronomia i usługi towarzyszące działalności hotelarskiej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-640.41/.42 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-91770 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Turystyka)
Bibliogr. s. [364]-367. - Indeks.
Podręcznik akademicki do hotelarstwa jest kierowany do wykładowców i studentów uczelni wyższych na kierunkach turystyka i rekreacja oraz hotelarstwo, jak również do praktyków gospodarczych zajmujących się na co dzień zarządzaniem i eksploatacją hoteli.
Książka zawiera kompleksową wiedzę na temat hotelarstwa - jednego z najważniejszych elementów infrastruktury i biznesu turystycznego. Autorzy przedstawiają w nim: podstawy teoretyczne i terminologię, rynek usług hotelarskich ľ współczesne trendy rozwojowe, zagadnienia związanie z eksploatacją hotelu, zarządzanie hotelem ľ z naciskiem na najnowsze trendy, jakość, standaryzację i innowacyjność świadczonych usług, gastronomię i inne usługi towarzyszące. Do głównych zalet podręcznika należą: dostosowanie do programów nauczania, logiczna struktura i jasność wykładu, liczne przykłady z polskiej praktyki gospodarczej, słowniczek podstawowych terminów, bogata bibliografia, indeks rzeczowy. [PWN, 2008]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. Wyp-64
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 378-[388]. Indeks.
Obecnie, osoby w wieku podeszłym stanowią ponad 10% ogólnej populacji świata, a według prognoz ten odsetek cały czas wzrasta. Postęp cywilizacyjny powoduje, że żyjemy dłużej i nic w tym dziwnego, że chcemy jak najdłużej w pełni funkcjonować w społeczeństwie czerpiąc z życia satysfakcje i radość i zachować zdrowie. Odpowiednia dieta i aktywny tryb życia stanowią do tego najwłaściwszą drogę. Publikacja w całości została poświęcona tematyce starzenia się i zdrowej diecie seniora. Pozwala zrozumieć starość jako naturalny i fizjologiczny etap życia człowieka. Opisuje zmiany zachodzące w organizmie i wynikające z tego dolegliwości seniorów, a także porusza problem postrzegania starości zarówno przez nich samych jak i przez osoby młode. Książka zawiera informacje o chorobach towarzyszących starości i zaburzeniach w stanie zdrowia, w których zastosowanie odpowiedniego postępowania dietetycznego może przynieść pozytywne efekty zdrowotne poprzez łagodzenie objawów, zahamowanie toczącego się procesu chorobowego zmniejszając ryzyko groźnych powikłań. Istotnym elementem książki jest znaczenie żywienia w chorobach neurodegeneracyjnych objawiających się zaburzeniami funkcji poznawczych. Poza zaleceniami dietetycznymi Autorka wskazuje na duże znaczenie opiekuna niesamodzielnej osoby starszej, by utrzymać dobry stan odżywienia, dobre samopoczucie i zachowanie wysokiej jakości życia niepełnosprawnej osoby starszej. Przedstawiono m. in. praktyczne wskazówki dotyczące karmienia czy komunikacji z osobami dotkniętymi demencją. Książkę kierujemy do wszystkich seniorów, członków ich rodzin i opiekunów, a także pielęgniarek, lekarzy, dietetyków, pracowników placówek opieki krótko- i długoterminowej i wszystkich innych, którzy pragną dowiedzieć się w jaki sposób, za pomocą racjonalnego odżywiania i zdrowego stylu życia opóźnić procesy starzenia, zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób wieku podeszłego osób, a także jak zachować siły i witalność, by jak najdłużej cieszyć się niezależnym życiem i sprawnością fizyczną. [pzwl.pl, 2019]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-613 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-107781 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wartościowe potrawy bezmięsne / Anna Kołłajtis-Dołowy, Ewa Siemaszko. - Warszawa : Wydawnictwo Spółdzielcze, 1986. - 222, [2] strony : rilustracje, rysunki ; 21 cm.
Bibliografia na stronie 212. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej