Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(2)
Filia 15 (Lwowska 60)
(1)
Autor
Cieślak Jan (1899-1995)
(3)
Steifer Tomasz
(1)
Rok wydania
1990 - 1999
(1)
1970 - 1979
(1)
1960 - 1969
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Napoje alkoholowe
(2)
Gatunek
Encyklopedie
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. okł.: Domowy wyrób win i wódek gatunkowych.
Indeks.
WYRÓB WIN OWOCOWYCH I MIODÓW PITNYCH: I. WIADOMOŚCI OGÓLNE: Charakterystyka win owocowych ; Sprzęt potrzebny do wyrobu wina ; Surowce do wyrobu win ; Ogólne wiadomości o fermentacji ; II. WYRÓB WIN OWOCOWYCH: Ogólne zasady wyrobu wina ; Otrzymywanie moszczu owocowego ; Przygotowanie moszczu do fermentacji ; Fermentacja moszczu ; Zlewanie młodego wina ; Dojrzewanie wina ; Filtrowanie wina ; Klarowanie wina ; Prace kiperskie ; Rozlew wina do butelek ; Utrwalanie wina ; III. PRZEPISY SZCZEGÓŁOWE SPORZĄDZANIA WIN: Wytyczne do korzystania z przepisów ; Przepisy na wina z owoców świeżych ; Przepisy na wina z owoców suszonych ; Przepisy na wina zbożowe ; Przepisy na esencje do win ; Przepisy na wina owocowe typu win gronowych ; IV. WADY I CHOROBY WINA ORAZ ICH LECZENIE: Charakterystyka zmian chorobowych w winie ; Wady wina ; Choroby wina ; V. WYRÓB MIODÓW PITNYCH: Charakterytyka i podział miodów pitnych ; Ogólne wiadomości o miodzie pszczelim ; Sposoby wyrobu miodów pitnych ; Przepisy szczegółowe wyrobu miodów pitnych ; WYRÓB WÓDEK GATUNKOWYCH, LIKIERÓW ORAZ COCKTAILI: I. WIADOMOŚCI OGÓLNE: Nieco o historii powstania napojów alkoholowych ; Charakterystyka wyrobów spirytusowych ; II. WYRÓB WÓDEK GATUNKOWYCH: Przyrządy i naczynia do wyrobu wódek ; Surowce stosowane do wyrobu wódek gatunkowych ; Przygotowanie półproduktów ; Sporządzanie zestawów wódek gatunkowych ; Dojrzewanie, filtrowanie i klarowanie wódek ; Rozlew wódek do butelek ; III. PRZEPISY SZCZEGÓŁOWE SPORZĄDZANIA WÓDEK GATUNKOWYCH: Ogólna charakterystyka podanych przepisów ; Wódki wytrawne ; Wódki półsłodkie i słodkie ; Likiery ; Kremy ; Cocktaile ; Napoje mieszane.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-11389 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-Inf.-66 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej