Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(2)
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(1)
Filia 3 (Krzyżanowskiego 6)
(1)
Autor
Bonneau Elisabeth
(3)
Chudzik Małgorzata
(2)
Jatowska Magdalena
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Przyjęcia okolicznościowe
(2)
Savoir-vivre
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Styl życia, moda i uroda
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
I. MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ: 1. Święto dla gości: Kogo zaprosić? Lista gości, Specyficzna kultura spotkań, Co do minuty - czas dla gości; 2. Zaproszenie; 3. Organizacja to nie wszystko: Przewidywanie, uwzględnianie, Ostatnie przygotowania - gotowi do występu, Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście. II. KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA: 1. Kto gdzie siada i co stoi na stole; 2. Jedzenie - planowanie dla smakoszy: Profesjonalnie ułożone menu, Smacznie gotować, Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry; 3. Na zdrowie: Co powinniście wiedzieć jako znawcy win, Alternatywa dla wina. III. WITAMY, WILLKOMMENN, BIENVENUE, WELCOME: 1. Przychodzą goście: Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie, Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie, Na dobry początek - aperitif, To jest urocze - postępowanie z prezentami, Mowa powitalna, Proszę do stołu; 2. Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna; 3. Miłej rozmowy!: Przyjemne rozmowy, Ty też coś powiedz - toasty przy stole, Jak zachować twarz - przewidywalne trudności, Pech i niepowodzenia; 4. Udany finał: Kawa, herbata i Co., Do widzenia - miłe pożegnanie, Dobranoc - goście nocujący. IV. ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI: 1. Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia; 2. Róża bez kolców - spotkanie służbowe; 3. W wielkim stylu - bankiet: Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją, Każdy gość na swoim miejscu, Mało miejsca na specjalne życzenia; 4. Gospodarz jako gość: "Proszę o kartę" - zamawianie dla gości, "Czy można prosić?" - porozumienie z personelem, Proszę o rachunek - płacenie za gości. V. PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI: 1. Breakfast + lunch = brunch: Co goście chętnie piją przed południem, Smakołyki na dobry początek dnia; 2. Można bez plotek: Kawa i ciasto; 3. Świętowanie na świeżym powietrzu; 4. Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą; 5. Zaręczyny i wesele; 6. Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie; 7. Chrzciny i Pierwsza Komunia; 8. Urodziny - kiedy dzieci świętują; 9. Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody; 10. Konselacja. DODATEK: Bufet odniesie sukces!, Bankiet od A do Z, Kto gdzie siedzi?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-395 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Książka
W koszyku
I. MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ: 1. Święto dla gości: Kogo zaprosić? Lista gości, Specyficzna kultura spotkań, Co do minuty - czas dla gości; 2. Zaproszenie; 3. Organizacja to nie wszystko: Przewidywanie, uwzględnianie, Ostatnie przygotowania - gotowi do występu, Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście. II. KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA: 1. Kto gdzie siada i co stoi na stole; 2. Jedzenie - planowanie dla smakoszy: Profesjonalnie ułożone menu, Smacznie gotować, Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry; 3. Na zdrowie: Co powinniście wiedzieć jako znawcy win, Alternatywa dla wina. III. WITAMY, WILLKOMMENN, BIENVENUE, WELCOME: 1. Przychodzą goście: Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie, Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie, Na dobry początek - aperitif, To jest urocze - postępowanie z prezentami, Mowa powitalna, Proszę do stołu; 2. Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna; 3. Miłej rozmowy!: Przyjemne rozmowy, Ty też coś powiedz - toasty przy stole, Jak zachowac twarz - przewidywalne trudności, Pech i niepowodzenia; 4. Udany finał: Kawa, herbata i Co., Do widzenia - miłe pożegnanie, Dobranoc - goście nocujący. IV. ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI: 1. Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia; 2. Róża bez kolców - spotkanie służbowe; 3. W wielkim stylu - bankiet: Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją, Każdy gość na swoim miejscu, Mało miejsca na specjalne życzenia; 4. Gospodarz jako gość: "Proszę o kartę" - zamawianie dla gości, "Czy można prosić?" - porozumienie z personelem, Proszę o rachunek - płacenie za gości. V. PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI: 1. Breakfast + lunch = brunch: Co goście chętnie piją przed południem, Smakołyki na dobry początek dnia; 2. Można bez plotek: Kawa i ciasto; 3. Świętowanie na świeżym powietrzu; 4. Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą; 5. Zaręczyny i wesele; 6. Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie; 7. Chrzciny i Pierwsza Komunia; 8. Urodziny - kiedy dzieci świętują; 9. Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody; 10. Konselacja. DODATEK: Bufet odniesie sukces!, Bankiet od A do Z, Kto gdzie siedzi?
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-93982 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3-39 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wielka księga dobrych manier / Elisabeth Bonneau ; [tłumaczenie Magdalena Jatowska]. - Wydanie 4. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2018. - 191, [1] strona : ilustracje kolorowe, rysunki ; 24 cm.
Tytuł oryginału: "Der große GU-Knigge" 2008.
Bibliografia na stronach 189. Indeks.
Etykieta na co dzień ; Przy stole ; Zadowoleni goście, udana uroczystość ; Odpowiedni stój ; Etykieta w pracy ; Doskonała forma komunikacji ; Pewnie i z klasą, także w podróży.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-395 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej