Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Czytelnia Główna - wypożyczalnia (Sokoła 13)
(3)
Autor
Augustyńska-Prejsnar Anna
(3)
Puchalski Czesław
(2)
Dżugan Małgorzata
(1)
Ormian Małgorzata
(1)
Sokołowicz Zofia
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Drób
(1)
Jajczarstwo
(1)
Jakość żywności
(1)
Produkcja żywności
(1)
Technologia żywności
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dotyczy m.in. Podkarpackiego.
Bibliografia przy pracach.
Streszczenie w języku angielskim przy pracach.
Aleksandra Gumienna, Maria Tarapatskyy, Marcin Lewicki, Justyna Ruchała, Katarzyna Ostróżka, Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski - Rozwój winiarstwa w Polsce na przykładzie rejonu podkarpackiego - szanse i problemy ; Jadwiga Lechowska, Grażyna Gajdek, Magdalena Dec - Ocena jakości jaj zakupionych w handlu detalicznym z różnych systemów utrzymania kur ; Marcin Lewicki, Maria Tarapatskyy, Aleksandra Gumienna, Katarzyna Ostróżka, Marcin Bajcar, Czesław Puchalski - Zastosowanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym ; Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek - Wartość rzeźna buhajków różnych ras pochodzących z regionu południowo-wschodniej Polski ; Katarzyna Ostróżka, Maria Tarapatskyy, Dorota Wichrowska, Aleksandra Gumienna, Marcin Lewicki, Bogdan Saletnik, Czesław Puchalski - Maltitol i erytrytol jako zamienniki cukru w produkcji lodów śmietankowych ; Mariusz Rudy, Paulina Angrys - Analiza wpływu zamrażania mięsa wieprzowego na jego skład chemiczny i teksturę ; Zofia Sokołowicz, Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian - Wpływ wysokiej temperatury w czasie odchowu na jakość mięsa kurcząt brojlerów ; Maria Tarapatskyy, Patrycja Sowa, Krzysztof Kręcichwost, Aleksandra Gumienna, Marcin Lewicki, Katarzyna Ostróżka, Czesław Puchalski - Ocena wartości odżywczej innowacyjnego pieczywa chrupkiego z dodatkiem naturalnego zakwasu ; Joanna Kaszuba, Mariola Róg, Barbara Kogut - Ocena wybranych wskaźników jakości chleba bezglutenowego wypiekanego z mieszanek wypiekowych na bazie mąki gryczanej i jaglanej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-108634 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 72-73, 125-127.
Podstawy produkcji jaj spożywczych ; Klasyfikacja i znakowanie jaj ; Jaja w skorupkach ; Jaja gotowane na twardo ; Marynowanie jaj ; Ocena treści jaj ; Mrożone półprzetwory z jaj ; Proszek z jaj ; PIŚMIENNICTWO: Podstawy produkcji kurcząt rzeźnych ; Technologia produkcji tuszek drobiowych ; Tuszki drobiowe ; Wpływ obróbki termicznej na cechy sensoryczne mięsa drobiowego ; Przetwory drobiowe ; Drobiowe wyroby garmażeryjne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-101490 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dot. m.in. Podkarpacia.
Bibliogr., netogr. przy art.
Tekst częśc. ros.
Streszcz. ang. przy art.
Wpływ rodzaju zastosowanych kultur starterowych bakterii mezofilnych i probiotycznych na jakość mleka ukwaszonego ; Ocena jakości i przydatności przetwórczej ekologicznego mleka koziego z regionu Podkarpacia ; Właściwości organoleptyczne napojów serwatkowych o smaku kawowym, cytrynowym, malinowym i mango-marakuja ; Ocena jakości mięsa różnych gatunków drobiu zakupionego w sieci detalicznej ; Charakterystyka wybranych roślin z rodzaju Allium oraz ich przetworów pod kątem występowania związków polifenolowych ; Wybrane parametry jakościowe ziarna siewnego pszenicy jarej w 2012 roku na Podkarpaciu ; Określenie wartości biologicznej naparów wysokogatunkowych herbat liściastych czarnych i zielonych ; Zdrowotność maliny (Rubus idaeus L.) odmiany Polana w gospodarstwie ekologicznym i konwencjonalnym ; Jakość prozdrowotna miodów produkowanych na Podkarpaciu ; Neobhìdnì zmìni u zmìstì predmeta bezpeki žittâ po vìdnošennû do socìal'no-polìtičnoï situacìï v Ukraïnì.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-103613 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej