Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna dla dor. i mł. od 15 r. ż. (Dąbrowskiego 33a)
(1)
Autor
Ambroziak Zygmunt
(1)
Rok wydania
1980 - 1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Ciasta
(1)
Piekarstwo
(1)
1 wynik Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Piekarstwo i ciastkarstwo : praca zbiorowa / red. Zygmunt Ambroziak. - Warszawa : WN-T, 1988. - 646 s. : rys., tab., wykr. ; 25 cm.
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
I. Wiadomości ogólne II. Wielkość piekarni i ciastkarni, ich zdolność produkcyjna III. Surowce piekarskie i ciastkarskie: a) Charakterystyka surowców; b) Dostawa i magazynowa- nie surowców IV. Produkcja pieczywa: a) Proces technologiczny, maszyny i urządzenia; b) Mechanizacja i automatyzacja procesu produkcyjnego; c) Asortymentowe grupy pieczywa charakterystyka procesu fermentacji i wartości odżyw- cze; d) Jakość pieczywa i sposoby jej poprawy; e) Organizacja pracy w zakładzie piekarskim V. Produkcja wyrobów ciastkarskich; VI. Zagadnienia mikrobiologiczne i sanitarne w produkcji piekarskiej i ciastkarskiej; VII. Eksploatacja urządzeń technicznych, remonty
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Biblioteka zamknięta
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej