Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Filia 13 (Iwonicka 38)
(1)
Autor
Applebaum Anne (1964- )
(1)
Atkinson Patricia
(1)
Chérisey Côme de
(1)
Escoffier Michel
(1)
Gilbert Elizabeth (1969- )
(1)
Honoré Carl (1967- )
(1)
Kolecki-Majewicz Tomasz
(1)
Kręglicka Agnieszka
(1)
Maclean Charles
(1)
Mazet-Delpeuch Danièle (1942- )
(1)
Modelski Łukasz (1970- )
(1)
Petrini Carlo (1949- )
(1)
Seghi Aleksandra
(1)
Łapanowski Grzegorz
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kultura stołu
(1)
Gatunek
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Nazwy rozmówców na okładce.
Piąty smak to zmysłowa podróż do krainy, w której władzę sprawują nos i podniebienie. To traktat o zapachu rozgrzanych słońcem pomidorów, torfowym aromacie whisky i o pieprzowych nutach wyczuwalnych w kieliszku wina. To powolne smakowanie toskańskiego bobu, perigordzkiej gęsi czy bostońskiego hamburgera. Nieśpieszne poszukiwanie urody życia. Książka, która zachwyci nie tylko miłośników kuchni. Inspiracje znajdzie tu znawca wina, amator kulinarnych podróży, historii czy literatury. Rozmówców Łukasza Modelskiego, czy to z Polski, Włoch, Francji, Szkocji czy z Ameryki, łączą pasja smaku - jego poszukiwania, rozumienia, tworzenia lub kompetencji. Ten wieloskładnikowy kociołek jest tym smakowitszy, że okraszony wybranymi przez bohaterów książki autorskimi przepisami. [Wydawnictwo Literackie, 2014]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.13-64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej