Sorting
Source
Katalog centralny
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Branch
Czytelnia Główna (Sokoła 13)
(1)
Author
Maurizio Adam (1862-1941)
(1)
Year
1920 - 1929
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Ludy pierwotne
(1)
Produkty i przetwory zbożowe
(1)
Rolnictwo
(1)
Zbieractwo (gosp.)
(1)
Żywność
(1)
1 result Filter
Book
In basket
1. Rośliny służące za pożywienie człowieka przed
uprawą 2. Wspólne cechy zbierania i obróbki dzikich żniw.
Potrawy pochodzące od pierwotnej polewki
a dzisiejsze potrawy włościan 3. Gospodarstwo okopowe. Rośliny z których robiono
bryję 4. Początki mielenia i pieczenia 5. Pożywienie zbożowe w gospodarstwie pługowem. Od
bryi do placka 6. Przejście od placków do chleba. Mieszanka zbożowa 7. Zakwaszanie i fermentacja ciasta 8. Chleb współczesny aż do chleba wojennego lat
1914-1919
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. AD-38132 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again