364478
Książka
W koszyku
Wykaz ważniejszych skrótów ; Wstęp ; I. SŁUŻBA ŻYWNOŚCIOWA WP: 1. Funkcjonowanie po II wojnie światowej ; 2. Działalność pozabudżetowa ; II. CHARAKTERYSTYKA SYSTEMU ZAOPATRZENIA SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ: 1. Istota i znaczenie zaopatrywania w służbie żywnościowej ; 2. Zasady zaopatrywania w służbie żywnościowej ; 3. Struktura organizacyjna w systemie zaopatrzenia ; 4. Źródła zaopatrzenia w służbie żywnościowej ; 5. Zaopatrzenie OG w artykuły spożywcze w systemie gospodarki rozliczeniowej ; 6. Zasady prowadzenia gospodarki materiałowej ; III. ZASADY PROWADZENIA GOSPODARKI SPRZĘTEM SŁUŻBY ŻYWNOŚCIOWEJ: 1. Gospodarka rozliczeniowa i materiałowa ; 2. Wybrakowania sprzętu ; 3. Podstawowy sprzęt polowy służby ; IV. SYSTEM NORMOWANIA W SŁUŻBACH KWATERMISTRZOWSKICH: 1. Zasady planowania potrzeb materiałowych ; 2. Normowanie w gospodarce wojskowej ; 3. Rodzaje norm i normatywów ; 4. Metody opracowania norm ; 5. Normy w procesie planowania potrzb materiałowych ; V. METODY NORMOWANIA ZAPASÓW: 1. Norma Zapasu ; 2. Metody normowania zapasów ; 3. Zapasy w służbie żywnościowej i sposoby ich odtwarzania ; 4. Źródła pokrycia potrzb mobilizacyjnych żywności ; VI. ORGANIZACJA ŻYWIENIA ŻOŁNIERZY W DZIEJACH BOJOWYCH: 1. Żywienie wojsk operacyjnych w czasie wojny ; 2. Wymogi sprawnej organizacji żywienia w różnych rodzajach działań bojowych ; 3. Żywienie żołnierzy pułku czołgów w czasie ćwiczeń poligonowych - aspekt praktyczny.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-106290 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach [121]-126. Indeks.
Uwaga dotycząca języka
Streszczenie w języku angielskim.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej