369113
Książka
W koszyku
1. WSTĘP: 1.1. Historia winiarstwa w Polsce, 1.2. Rozwój winiarstwa na Podkarpaciu, 1.3. Prozdrowotne właściwości winogron oraz wina, 1.4. Charakterystyka polifenoli ; 2. GENEZA I CEL PRACY ; 3. MATERIAŁ I METODY: 3.1. Materiał badawczy, 3.2. Przygotowanie owoców do analizy na zawartość związków polifenolowych, 3.3. Analiza profilu związków polifenolowych, 3.4. Analiza parametrów enologicznych, 3.5. Pomiar zawartości siarki w winach, 3.6. Pomiar aktywności przeciwutleniającej, 3.7. Oznaczanie parametrów barwy, 3.8. Analiza statystyczna ; 4. OMÓWIENIE WYNIKÓW I DYSKUSJA: 4.1. Identyfikacja związków polifenolowych w winogronach, 4.2. Analiza profilu związków polifenolowych w winogronach, 4.3. Właściwości fizykochemiczne win, 4.4. Właściwości antyoksydacyjne owoców oraz win.
Status dostępności:
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-10231 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-10232 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 162-[178].
Uwaga dotycząca finansowania
Finansowanie: Narodowe Centrum Nauki.
Uwaga dotycząca języka
Streszcz. ang.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej