374601
Książka
W koszyku
1. Czy to nie jest przypadkiem trucizna? ; 2. Co się dzieje z trucizną w organizmie człowieka? ; 3. Kto i kiedy jest najbardziej narażony na różne zatrucia? ; 4. Jak należy udzielać pierwszej pomocy w zatruciach ostrych? ; 5. Czy są pożyteczne trucizny? ; 6. Substancje toksyczne w świecie zwierząt ; 7. Substancje toksyczne w świecie roślin ; 8. Substancje toksyczne występujące w używkach roślinnych ; 9. Inne używki roślinne wywołujące przyzwyczajenie ; 10. Roślinne substancje o działaniu narkotycznym i halucynogennym ; 11. Trucizny owiane legendą grozy - cyjanek, arszenik, sublimat ; 12. Leki a trucizny ; 13. Substancje szkodliwe i toksyczne w żywności ; 14. Chemiczne substancje przypadkowo zanieczyszczające żywność lub celowo do niej dodawane ; 15. Chemikalia celowo dodawane do żywności ; 16. Toksyczne zanieczyszczenia środowiska.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-105000 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie [181].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej