378291
Book
In basket
Cz. I. OCHRONA ŚRODOWISKA DETERMINANTĄ ROZWOJU TURYSTYKI I JAKOŚCI ŻYCIA: Koncepcja regionalnych systemów ekozarządzania i ekoaudytów ; Prawne aspekty ochrony środowiska w turystyce wiejskiej ; Możliwości zaopatrzenia w energię gospodarsw agroturystycznych ; Kolektor słoneczny w domu jednorodzinnym - analiza techniczno-ekonomiczna ; Problematyka gospodarki odpadami na Pogórzu Dynowskim ; Ocena efektywności technologicznej oczyszczalni ścieków Pogórza Dynowskiego ; Analiza potencjalnego oddziaływania zanieczyszczeń ze źródeł rolniczych na wody powierzchniowe ; Możliwości rolniczego wykorzystania osadów ściekowych z wybranych oczyszczalni województwa podkarpackiego ; Wybrane gatunki inwazyjne występujące na Pogórzu Dynowskim ; Obce gatunki roślin zalewu rzeszowskiego. Cz. II. PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ SPOŁECZNA W ASPEKCIE OCHRONY I WYKORZYSTANIA DZIEDZICTWA PRZYRODNICZEGO I KULTUROWEGO: Aktywizacja lokalnej przedsiębiorczości społecznej jako czynnik rozwoju gospodarki turystycznej na Pogórzu Dynowskim ; Formalno-prawne aspekty świadczenia usług hotelarskich na obszarach wiejskich ; Przedsiębiorczość w turystyce a ochrona dziedzictwa kulturowego na przykładzie obiektów zabytkowych zagospodarowanych dla potrzeb turystyki na terenie gmin Pogórza Dynowskiego ; Możliwości tworzenia produktu turystycznego bazującego na historii i regionalnej kulturze ; Wieś Jabłonka w badaniach Eugeniusza Markiewicza ; Walory turystyczne a rozmieszczenie gospodarstw agroturystycznych na obszarze Pogórza Strzyżowskiego i Pogórza Przemyskiego ; Oferta agroturystyczna na Pogórzu Dynowskim ; Pielgrzymowanie do Sanktuarium Matki Bożej Starowiejskiej w Starej Wsi - przeszłość i teraźniejszość ; Turystyka filmowa szansą rozwoju nowych produktów turystycznych na Podkarpaciu. Cz. III. ŻYWNOŚĆ TRADYCYJNA I REGIONALNA ELEMENTEM ATRAKCYJNOŚCI TURYSTYCZNEJ REGIONU: Żywnościowe produkty tradycyjne i regionalne w obszarach współpracy gospodarczej, społecznej i kulturowej ; Preferencje konsumenckie na rynku żywności wzbogaconej i ekologicznej w aspekcie zdrowego stylu życia ; Tradycyjne i regionalne potrawy w menu obiektów gastronomiczno-turystycznych Podkarpacia ; Żywnościowe produkty tradycyjne i regionalne jako kulturowy walor turystyczny Podkarpacia. Analiza na przykładzie dziedzictwa kulinarnego powiatu łańcuckiego.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. WG-338.48 (1 egz.)
Copies are only available in the library: sygn. R-9581 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. R-9582 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.3-33 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.4-33 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.7-502 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.10-33 (1 egz.)
Notes:
General note
Monografia podsumowuje XI Konferencję Naukowo-Techniczną z cyklu "Błękitny San" pt. "Kreowanie przedsiębiorczości w turystyce na terenach wiejskich oraz ochrona środowiska i dziedzictwa kulturowego".
ROZDZIAŁY LUB ARTYKUŁY TEJ KSIĄŻKI SKATALOGOWANO POD WŁASNYMI TYTUŁAMI. DOSTĘPNE POD TYTUŁEM PRACY ZBIOROWEJ.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. przy pracach.
Language note
Streszcz. ang., pol. przy pracach.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again