369113
Książka
W koszyku
Cz. I. OCHRONA ŚRODOWISKA DETERMINANTĄ ROZWOJU TURYSTYKI I JAKOŚCI ŻYCIA: Koncepcja regionalnych systemów ekozarządzania i ekoaudytów ; Prawne aspekty ochrony środowiska w turystyce wiejskiej ; Możliwości zaopatrzenia w energię gospodarsw agroturystycznych ; Kolektor słoneczny w domu jednorodzinnym - analiza techniczno-ekonomiczna ; Problematyka gospodarki odpadami na Pogórzu Dynowskim ; Ocena efektywności technologicznej oczyszczalni ścieków Pogórza Dynowskiego ; Analiza potencjalnego oddziaływania zanieczyszczeń ze źródeł rolniczych na wody powierzchniowe ; Możliwości rolniczego wykorzystania osadów ściekowych z wybranych oczyszczalni województwa podkarpackiego ; Wybrane gatunki inwazyjne występujące na Pogórzu Dynowskim ; Obce gatunki roślin zalewu rzeszowskiego. Cz. II. PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ SPOŁECZNA W ASPEKCIE OCHRONY I WYKORZYSTANIA DZIEDZICTWA PRZYRODNICZEGO I KULTUROWEGO: Aktywizacja lokalnej przedsiębiorczości społecznej jako czynnik rozwoju gospodarki turystycznej na Pogórzu Dynowskim ; Formalno-prawne aspekty świadczenia usług hotelarskich na obszarach wiejskich ; Przedsiębiorczość w turystyce a ochrona dziedzictwa kulturowego na przykładzie obiektów zabytkowych zagospodarowanych dla potrzeb turystyki na terenie gmin Pogórza Dynowskiego ; Możliwości tworzenia produktu turystycznego bazującego na historii i regionalnej kulturze ; Wieś Jabłonka w badaniach Eugeniusza Markiewicza ; Walory turystyczne a rozmieszczenie gospodarstw agroturystycznych na obszarze Pogórza Strzyżowskiego i Pogórza Przemyskiego ; Oferta agroturystyczna na Pogórzu Dynowskim ; Pielgrzymowanie do Sanktuarium Matki Bożej Starowiejskiej w Starej Wsi - przeszłość i teraźniejszość ; Turystyka filmowa szansą rozwoju nowych produktów turystycznych na Podkarpaciu. Cz. III. ŻYWNOŚĆ TRADYCYJNA I REGIONALNA ELEMENTEM ATRAKCYJNOŚCI TURYSTYCZNEJ REGIONU: Żywnościowe produkty tradycyjne i regionalne w obszarach współpracy gospodarczej, społecznej i kulturowej ; Preferencje konsumenckie na rynku żywności wzbogaconej i ekologicznej w aspekcie zdrowego stylu życia ; Tradycyjne i regionalne potrawy w menu obiektów gastronomiczno-turystycznych Podkarpacia ; Żywnościowe produkty tradycyjne i regionalne jako kulturowy walor turystyczny Podkarpacia. Analiza na przykładzie dziedzictwa kulinarnego powiatu łańcuckiego.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-338.48 (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-9581 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-9582 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.3-33 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-33 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.7-502 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.10-33 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Monografia podsumowuje XI Konferencję Naukowo-Techniczną z cyklu "Błękitny San" pt. "Kreowanie przedsiębiorczości w turystyce na terenach wiejskich oraz ochrona środowiska i dziedzictwa kulturowego".
ROZDZIAŁY LUB ARTYKUŁY TEJ KSIĄŻKI SKATALOGOWANO POD WŁASNYMI TYTUŁAMI. DOSTĘPNE POD TYTUŁEM PRACY ZBIOROWEJ.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy pracach.
Uwaga dotycząca języka
Streszcz. ang., pol. przy pracach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej