367100
Książka
W koszyku
Dietetyka w psychiatrii i neurologii / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Lucyna Ostrowska. - Wydanie I - 2 dodruk. - Warszawa : PZWL : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., 2023. - XV, [1], 294 strony : ilustracje ; 24 cm.
I. ŻYWIENIE OSÓB CHORYCH NA DEPRESJĘ: 1. Epidemiologia depresji w Polsce i na świecie ; 2. Przyczyny, objawy depresji ; 3. Najczęstsze błędy żywieniowe u osób chorujących na depresję ; 4. Zalecenia żywieniowe u chorych na depresję ; II. ŻYWIENIE OSÓB CHORYCH NA SCHIZOFRENIĘ: 1. Epidemiologia występowania schizofrenii w Polsce i na świecie ; 2. Przyczyny, objawy schizofrenii ; 3. Najczęstsze błędy żywieniowe u osób chorujących na schizofrenię ; 4. Zalecenia żywieniowe dla osób ze schizofrenią ; III. ŻYWIENIE OSÓB W PRZEBIEGU SCHORZEŃ NEURODEGENERACYJNYCH: 1. Choroba Parkinsona ; 2. Choroba Alzheimera ; 3. Udar mózgu ; 4. Stwardnienie rozsiane ; IV. DIETA W ZABURZENIACH METABOLICZNYCH U OSÓB CHORYCH PSYCHICZNIE: 1. Dieta osób chorych psychicznie i z chorobą otył ościową ; 2. Dieta osób chorych psychicznie i z nadciśnieniem tętniczym ; 3. Dieta osób chorych psychicznie i z cukrzycą typu 2 ; 4. Zalecenia żywieniowe w chorobach psychicznych i dyslipidemii.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-112621 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej