378325
Book
In basket
Strączki / Maria Banach. - Warszawa : Edgard, 2016. - 212, [4] strony : ilustracje kolorowe, fotografie ; 28 cm.
(Samo Sedno)
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb. Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę. Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo! Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy. Niech sezon na Strączki trwa cały rok! [Edgard, 2016]
Availability:
There are copies available to loan: sygn. WG-641.5 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. AF-111758 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronie [216].
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again