378586
Book
In basket
Kolacje u Kowalskich / Jadwiga Kłossowska. - Wydanie 2. - Warszawa : Wydawnictwo "Watra", 1989. - 191, [1] strona : ilustracje ; 22 cm.
Książka ta jest jak gdyby dalszym ciągiem wydanej po raz pierwszy 1 1983 r. książki pt. "Obiady u Kowalskich". Te same ma założenia, podobny układ. Króciutki wstęp zawiera bardzo skondensowane "Mini-vademecum" podstawowych zasad prawidłowego żywienia. Część podstawowa książki - podzielona na cztery rozdziały odpowiadające czterem porom roku - zawiera po 30 jadłospisów kolacyjnych na wiosnę, lato, jesień i zimę. Na każdy miesiąc proponowana jest jedna dziesiątka jadłospisów, dzięki czemu ta sama kolacja może powtórzyć się zaledwie 3 razy w miesiącu. Jadłospisy powiązane są z "Obiadami u Kowalskich", przewiduje się bowiem w kolacjach zastosowanie innych niż obiadach źródeł podstawowych składników pokarmowych, np. białka. Jeśli konkretnego dnia obiad był mięsny, na kolacje zaplanowane są jajka, sery lub ryby itd. [...] od Autora
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again