367690
Książka
W koszyku
1. Miejsce mikroorganizmów w przyrodzie ; 2. Komórka i jej budowa ; 3. Grupy organizmów prokariotycznych ; 4. Wirusy: występowanie i budowa ; 5. Grzyby (Mycota) ; 6. Wzrost mikroorganizmów ; 7. Podstawowe mechanizmy metabolizmu i przemian energetycznych ; 8. Ważniejsze procesy fermentacyjne ; 9. Transport elektronów w warunkach beztlenowych ; 10. Utlenianie częściowe i biotechnologia z wykorzystaniem drobnoustrojów ; 11. Nieorganiczne donory wodoru: tlenowe bakterie chemolitotroficzne ; 12. Bakterie fototroficzne i fotosynteza ; 13. Wiązanie azotu cząsteczkowego ; 14. Rozkład substancji naturalnych ; 15. Stałość, zmienność, rekombinacja i przekazywanie informacji genetycznej ; 16. Regulacja metabolizmu ; 17. Mikroorganizmy i środowisko.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-579 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Słowniczek grec., łac.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 666-[672]. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej