374413
Book
In basket
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 15 (dodr.). - Warszawa : WN-T, 2009. - 463, [1] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
1. Wiadomości wstępne; 2. Skład chemiczny i funkcje komórki; 3. Energetyka reakcji biochemicznych; 4. Aminokwasy, peptydy i białka; 5. Enzymy; 6. Koenzymy i witaminy; 7. Kwasy nukleinowe i ich funkcje; 8. Regulacja procesów genetycznych i rekombinacyjna technologia DNA; 9. Niespecyficzna faza utleniania biologicznego; 10. Monosacharydy i ich przemiany; 11. Sacharydy złożone - oligo- i polisacharydy; 12. Fotosynteza; 13. Przemiany związków azotowych; 14. Metabolizm lipidów; 15. Integracja procesów metabolicznych.
Availability:
All copies are currently on loan: sygn. WG-577 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.13-57 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Reviews:
Other editions:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again