369573
Książka
W koszyku
(Żywność, Jakość, Technologia)
1. Przystawki; 2. Elementarz kucharski: genetyka molekularna dla każdego; 3. Domowe gotowanie! Przewodnik po inżynierii genetycznej "Zrób to sam"!; 4. Postne piątki? Żywność konwencjonalna i modyfikowana genetycznie; 5. Żywność: prawda o jej zanieczyszczeniu; 6. Kwestia - gdzie jest wołowina?; 7. Postarajmy się to zrozumieć; 8. "Więcej wina, proszę Pana?": rola nauki w ustalaniu przepisów; 9. Nie na stole: rzeczy naprawdę przerażające; 10. "Kelner, co pan poleca": kto najlepiej służy moim interesom?; 11. Więcej plotek i tematów zastępczych; 12. "Kelner, nie rozumiem menu": problemy ze znakowaniem; 13. "Kelner, czy mogę dostać posiłek bez GM?"; 14. "Szef kuchni nie dzieli się swoimi przepisami kulinarnymi": własność intelektualna i technologia GM; 15. Po prostu desery; 16. Rozkosz po posiłku: trochę źródeł.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 322. Indeks.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej