367049
Brak okładki
Książka
W koszyku
VIII. PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI DO PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA W RÓŻNYCH OKRESACH ŻYCIA: 1. Żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży; 2. Żywienie osób dorosłych zależnie od aktywności fizycznej; 3. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących; 4. Żywienie osób starszych, IX. ROLA ŻYWIENIA W PROFILAKTYCE I LECZENIU CHORÓB: 1. Choroby pierwotne na tle niedoborów żywieniowych; 2. Żywienie w chorobach jamy ustnej; 3. Żywienie w chorobach wieku dziecięcego; 4. Żywienie w hiperlipidemii; 5. Żywienie w otyłości; 6. Żywienie w chorobach serca i naczyń; 7. Żywienie w nadciśnieniu tętniczym; 8. Żywienie w cukrzycy; 9. Żywienie w wybranych chorobach przewodu pokarmowego; 10. Żywienie w chorobach wątroby; 11. Żywienie w chorobach trzustki; 12. Żywienie w chorobach nerek; 13. Żywienie w skazie moczanowej; 14. Żywienie w chorobach stawów i tkanki łącznej; 15. Żywienie w osteoporozie; 16. Żywienie a nowotwory; 17. Jadłowstręt psychiczny i bulimia, X. ŻYWIENIE POZAJELITOWE I DOJELITOWE; XI. PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI DO ŻYWIENIA CZŁOWIEKA CHOREGO: 1. Organizacja żywienia w szpitalach; 2. Żywienie w uzdrowiskach; 3. Ocena sposobu żywienia zbiorowego; 4. Poradnictwo dietetyczne; 5. Interakcje leków z żywnością
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej