378479
No cover
Book
In basket
VIII. PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI DO PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA W RÓŻNYCH OKRESACH ŻYCIA: 1. Żywienie niemowląt, dzieci i młodzieży; 2. Żywienie osób dorosłych zależnie od aktywności fizycznej; 3. Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących; 4. Żywienie osób starszych, IX. ROLA ŻYWIENIA W PROFILAKTYCE I LECZENIU CHORÓB: 1. Choroby pierwotne na tle niedoborów żywieniowych; 2. Żywienie w chorobach jamy ustnej; 3. Żywienie w chorobach wieku dziecięcego; 4. Żywienie w hiperlipidemii; 5. Żywienie w otyłości; 6. Żywienie w chorobach serca i naczyń; 7. Żywienie w nadciśnieniu tętniczym; 8. Żywienie w cukrzycy; 9. Żywienie w wybranych chorobach przewodu pokarmowego; 10. Żywienie w chorobach wątroby; 11. Żywienie w chorobach trzustki; 12. Żywienie w chorobach nerek; 13. Żywienie w skazie moczanowej; 14. Żywienie w chorobach stawów i tkanki łącznej; 15. Żywienie w osteoporozie; 16. Żywienie a nowotwory; 17. Jadłowstręt psychiczny i bulimia, X. ŻYWIENIE POZAJELITOWE I DOJELITOWE; XI. PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI DO ŻYWIENIA CZŁOWIEKA CHOREGO: 1. Organizacja żywienia w szpitalach; 2. Żywienie w uzdrowiskach; 3. Ocena sposobu żywienia zbiorowego; 4. Poradnictwo dietetyczne; 5. Interakcje leków z żywnością
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again