369889
Książka
W koszyku
I. Światy mikroorganizmów : 1. Ziemia : planeta mikroorganizmów ; 2. Różnorodność i historia mikroorganizmów ; 3. Wyzwanie jakie stawia hodowanie i identyfikacja mikroorganizmów ; 4. Właściwości struktur prokariotów ; 5. Genetyka bakterii ; 6. Reakcje energetyczne bakterii ; 7. Wprowadzenie do mikroorganizmów eukariotycznych ; 8. Wirusy komórek ssaczych. II. Subtelna równowaga między mikroorganizmami i człowiekiem : 1. Populacje drobnoustrojów w organiźmie człowieka ; 2. Obrona organizmu człowieka ; 3. Szczepionki. III. Drobnoustroje i człowiek w nierównowadze : choroby zakaźne : 1. Wprowadzenie do chorób zakaźnych; 2. Płuca, narząd ważny, lecz wrażliwy ; 3 Infekcje układu pokarmowego; 4. Infekcje dróg moczowo-płciowych 5. Infekcje szpitalne i jatrogenne ; 6. Choroby przenoszone przez stawonogi i inne choroby odzwierzęce IV. Mikroorganizmy w środowisku i w przemyśle : 1. Badanie zespołów mikroorganizmów; 2. Mikroorganizmy fototroficzne ; 3. Biotechnologia
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-579 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. AF-85116 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Indeks
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej