369882
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Miejsce mikroorganizmów w przyrodzie; 2. Komórka i jej budowa; 3. Grupy organizmów prokariotycznych; 4. Wirusy: występowanie i budowa; 5. Grzyby (Mycota); 6. Wzrost mikroorganizmów; 7. Podstawowe mechanizmy metabolizmu i przemian energetycznych; 8. Ważniejsze procesy fermentacyjne; 9. Transport elektronów w warunkach beztlenowych; 10. Utlenianie częściowe i biotechnologia z wykorzystaniem drobnoustrojów; 11. Nieorganiczne donory wodoru: tlenowe bakterie chemolitotroficzne; 12. Bakterie fototroficzne i fotosynteza; 13. Wiązanie azotu cząsteczkowego; 14. Rozkład substancji naturalnych; 15. Stałość, zmienność, rekombinacja i przekazywanie informacji genetycznej; 16. Regulacja metabolizmu; 17. Mikroorganizmy i środowisko.
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 666-[672]. Indeks.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej