378355
Book
In basket
(Biblioteczka Poradnika Domowego ; 4(34)/13)
Ach, te ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko, skrobię, błonnik, sporo potasu i witamin. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, z tego powodu najlepiej gotować ziemniaki w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw. [Prószyński Media, 2013]
Availability:
There are copies available to loan: sygn. F.3-64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. f.5-64 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.8-64 (1 egz.)
Biblioteka nieczynna
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
Other editions:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again