371709
Książka
W koszyku
Specjaliści od żywienia na całym świecie są zgodni co do tego, że dieta makrobiotyczna istotnie wpływa na nasze zdrowie, wygląd i równowagę wewnętrzną. Autorka książki zachęca do czerpania z niezwykłych wartości makrobiotyki. Zgodnie z wielowiekową tradycją Japonii - kraju wyróżniającego się zdumiewającą liczbą ludzi długowiecznych oraz bardzo niskim wskaźnikiem osób otyłych - celem makrobiotyki jest poszukiwanie równowagi niezbędnej do prowadzenia zdrowego i aktywnego życia. Makrobiotyka zakłada, że źródłem dolegliwości są pokarmy, w których naruszono naturalną równowagę. Dlatego dieta makrobiotyczna sprzyja profilaktyce i leczy ponad 200 chorób, w tym cukrzycę, pewne rodzaje nowotworów oraz zaburzenia układu sercowo-naczyniowego. Zastępując spożywanie cukru oraz tłuszczów zwierzęcych pokarmami korzystnymi dla zdrowia, makrobiotyka pozwala zachować zgrabną sylwetkę oraz wigor i optymizm. [Publicat, 2009]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okł.: Jak przyrządzić dania makrobiotyczne z: makaronów, zbóż, kiełków, tofu, roślin strączkowych, ryb, warzyw i alg.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 226. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej