367049
Brak okładki
Książka
W koszyku
Jest to nowoczesny, bardzo przystępnie napisany poradnik, przedstawiający zasady współczesnego sposobu żywienia w cukrzycy. Znaleźć tu można odpowiedź na wiele pytań, które nurtują chorych i ich rodziny: Co jeść - jakie produkty i potrawy są zalecane, jakie trzeba ograniczać, a jakich należy unikać? Jak jeść - aby posiłki były skorelowane z przyjmowanymi lekami i trybem życia? A wreszcie - jak przygotować posiłki? Obszerną część tej książki stanowią przepisy kulinarne, dostosowane do polskich realiów, na smaczne i urozmaicone potrawy - od zupełnie prostych, codziennych, do wręcz wykwintnych, podawanych przy szczególnych okazjach. Posługując się tymi przepisami można prowadzić, co warto podkreślić, tę samą kuchnię, zarówno dla osób z cukrzycą, jak i zdrowych członków ich rodzin. [PZWL, 2007]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.15-61 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej