378257
Book
In basket
Wiek XIX to czasy przełomu cywilizacyjnego, także w produkcji i piciu alkoholu. Staropolskie biesiadowanie odchodziło w niepamięć, węgrzyna zastępował coraz częściej szampan, w dobrym towarzystwie nie wypadało pić wódki, arak zaś najczęściej dolewano do herbaty. Jerzy Besala barwnie opisuje, jakie były nowe wzorce, mody i trunki w różnych warstwach i grupach społecznych, w jaki sposób pito i jakie były motywy spożywania alkoholu, nie zapominając przy tym o tle zdarzeń i wiernie oddając ducha czasów. [Zysk i S-ka Wydawnictwo, 2017]
Availability:
There are copies available to loan: sygn. WG-94(438) (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. A-105850 (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.4-94(438) (1 egz.)
There are copies available to loan: sygn. F.6-Czyt.94(438) (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach [735]-770. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again