378257
Książka
W koszyku
Wiek XIX to czasy przełomu cywilizacyjnego, także w produkcji i piciu alkoholu. Staropolskie biesiadowanie odchodziło w niepamięć, węgrzyna zastępował coraz częściej szampan, w dobrym towarzystwie nie wypadało pić wódki, arak zaś najczęściej dolewano do herbaty. Jerzy Besala barwnie opisuje, jakie były nowe wzorce, mody i trunki w różnych warstwach i grupach społecznych, w jaki sposób pito i jakie były motywy spożywania alkoholu, nie zapominając przy tym o tle zdarzeń i wiernie oddając ducha czasów. [Zysk i S-ka Wydawnictwo, 2017]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-94(438) (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-105850 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.4-94(438) (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. F.6-Czyt.94(438) (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach [735]-770. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej