369834
Książka
W koszyku
1. Wstęp ; 2. Historyczne uwarunkowania rozwoju form aktywności ludzi w czasie wolnym ; 3. Charakterystyka rekreacji jako elementu kultury fizycznej ; 4. Pojęcia czasu wolnego, rekreacji, kulturalnego spędzania czasu wolnego ; 5. Styl życia i zdrowie człowieka ; 6. Aktywność ruchowa i zdrowie człowieka ; 7. Naukowe podstawy rekreacji fizycznej ; 8. Metody definiowania aktywności ruchowej ; 9. regulacja masy ciała jako podstawa motywacji do prowadzenia aktywnego sposobu życia ; 10. Kontrolowanie wskaźników stanu fizycznego w procesie zajęć sportowo-rehabilitacyjnych ; 11. Rodzaje ćwiczeń fizycznych podczas zajęć rekreacyjnych z ludźmi w wieku dojrzałym i starszym ; 12. Zajęcia rekreacyjne w wychowaniu fizycznym różnych grup społecznych ; Dodatek A: Ilość białka, tłuszczów, węglowodanów w różnych produktach i zawartość kalorii ; Dodatek B: Zawartość witamin w podstawowych produktach spożywczych.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-102954 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 313-324.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej