368452
Książka
W koszyku
Część 1: Ochrona środowiska w kształtowaniu jakości obszaru recepcji turystycznej: Możliwości stosowania przydomowych systemów oczyszczania ścieków w aspekcie uporządkowania gospodarki ściekowej na Pogórzu Dynowskim ; Lokalne instalacje unieszkodliwiania ścieków i osadów ściekowych ; Zrównoważona gospodarka energią w obiektach turystycznych ; Układy mikrokogeneracyjne pracujące w oparciu o biomasę ; Żywność ekologiczna elementem przemian w rolnictwie oraz zdrowego stylu życia ; Analiza wybranych metod rozpoznania i badania podłoża gruntowego pod budowę obiektów infrastruktury lądowej na terenach Pogórza Dynowskiego ; Problematyka konserwacji drewnianej architektury cerkiewnej z obszaru Pogórza Dynowskiego. Część 2: Potencjał przyrodniczy i kulturowy w rozwoju turystyki: Rozwój turystyki aktywnej szansą wzrostu atrakcyjności Pogórza Dynowskiego ; Projekt szlaku geoturystyczno-kulturowego regionu rzeszowskiego ; Wody siarczkowe lokalnego uzdrowiska Nieborów - przeszłość, stan obecny, potencjalna przyszłość ; Możliwość wzbogacenia oferty turystycznej w obszarze turystyki winiarskiej na Podkarpaciu ; Nieczynne kamieniołomy diatomitów - zapomniana historia odkryć surowcowych Pogórza Karpackiego; Wykorzystanie koncepcji klastrów w kształtowaniu oferty turystycznej regionu (na przykładzie koncepcji Podkarpackiego Klastra Turystyki Kulturowej) ; Tanatoturystyka - cel wyjazdów turystyczno-kulturowych. Część 3: Tradycja i teraźniejszość determinantą turystycznej atrakcyjności Pogórza Dynowskiego: Nad błękitnym Sanem i... nad synym sjanom . I tak też było w relacjach polsko-ukraińskich do 1947 r. ; Od Przemyśla do Dynowa - wspólne dziedzictwo kulturowe trzech narodów ; Rozwój turystyki kulturowej w oparciu o zasoby dziedzictwa materialnego na terenie gmin Pogórza Dynowskiego ; Budownictwo wiejskie doliny Sanu na przełomie XIX i XX w. ; Rola turystyki edukacyjnej w realizacji koncepcji turystyki zrównoważonej na Pogórzu Dynowskim ; Geoinformacja przestrzenna w dokumentowaniu rozwoju osadnictwa wiejskiego doliny Sanu w początkach XX w. ; Ludowe tradycje kulinarne jako atrakcja turystyczna Podkarpacia.
Status dostępności:
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-9205 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. R-9206 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy pracach.
Uwaga dotycząca języka
Streszcz. ang. przy pracach. Spis treści równol. ang., pol.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej