369192
Książka
W koszyku
I. PODSTAWOWE ELEMENTY DETERMINUJĄCE JAKOŚĆ ŻYWNOŚCI: Zdrowotność: wartość dietetyczna ; wartość energetyczna ; wartość odżywcza ; bezpieczeństwo żywnościowe ; Atrakcyjność sensoryczna: wygląd produktu ; smakowitość ; Tekstura ; Dyspozycyjność: wielkość jednostkowa i rozpoznawalność gatunku ; trwałość ; Łatwość przygotowania ; Jakość handlowa ; II. CHARAKTERYSTYKA NIEKTÓRYCH ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH POCHODZENIA ROSLINNEGO: Produkty zbożowe: mąka ; kasze ; makarony ; pieczywo ; wyroby ekspandowane i ekstradowane ; napoje zbożowe ; Niektóre warzywa: uwagi ogólne ; ziemniaki ; warzywa strączkowe ; Roślinne tłuszcze jadalne ; Napoje alkoholowe: spirytusy ; napoje spirytusowe ; wino ; piwo ; Herbata: herbata czarna ; inne herbaty ; Kawa ; Cukier i miód ; Niektóre wyroby cukiernicze: kakao ; czekolada ; III. CHARAKTERYSTYKA NIEKTÓRYCH ŚRODKÓW SPOŻYWCZYCH POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO: Jaja ; Mleko i niektóre przetwory mleczne ; Mięso i przetwory mięsne ; Ryby i bezkręgowce morskie.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-100992 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 275-278, wykaz aktów prawnych s. 279-286.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej