369291
Książka
W koszyku
Matematyczne podstawy obliczeń ; Proces analityczny ; Zasady pobierania próbek do analizy ; Klasyczne metody analityczne ; Metody instrumentalne ; Metody spektroskopowe ; Metody elektrochemiczne ; Metody chromatograficzne ; Związki naturalne oznaczenie metodami analitycznymi ; Procedury ćwiczeń ; Metody instrumentalne ; Metody optyczne - refraktometria i polarymetria ; Spektrofotometryczne oznaczenie zawartości fenolu w papierze przeznaczonym do kontaktu z żywnością ; Konduktometryczne i turbidymetryczne oznaczenie zawartości siarczanów w wodzie - porównanie metod ; Potencjometryczne oznaczenie zawartości kwasu octowego w zalewach warzywnych i handlowym occie ; Spektrofotometryczne oznaczenie zawartości karotenoidów w warzywach lub produktach warzywnych ; Ocena jakości mielonej papryki na podstawie stopnia zabarwienia i zawartości flawonoidów ; Analiza ilościowa polifenoli i barwników antocyjanowych metodą spektroskopową ; Oznaczenie stężenia jonów CI z pomocą Elektrody jonoselektywnej metodą krzywej wzorcowej ; Badanie wpływu kwaśnego opadu atmosferycznego na organizmy żywe i materiały ; Kolorymetryczne oznaczenia azotanów (V) metodą krzywej wzorcowej zgodnie z normą PN-82/C-04576/08 ; Oznaczenie zawartości formaldehydu w płytach meblowych ; Spektroskopia w podczerwieni w analizie związków organicznych ; Chromatograficzna identyfikacja i oznaczenie konserwantów i dodatków smakowych w napojach chłodzących ; Metody klasyczne.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-100580 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 155-156.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej