367144
Książka
W koszyku
1. Ocena sytuacji ; 2. Co to zatrucie pokarmowe?: Podstawowe pojęcia epidemiologiczne ; Ogólna charakterystyka przebiegu zatruć pokarmowych ; 3. Rola i właściwości czynnika przyczynowego: Człowiek a otaczający go świat drobnoustrojów ; Bakterie - co warto o nich wiedzieć? ; 4. Warunki i okoliczności sprzyjające powstaniu zatruć pokarmowych ; 5. Najczęściej występujące zakaźne zatrucia pokarmowe - objawy i przebieg kliniczny: Zatrucia bakteriami z rodzaju Salmonella ; Zatrucia bakteriami z rodzaju Shigella ; Zatrucia spowodowane gronkowcami ; Zatrucia jadem kiełbasianym ; Zatrucia pokarmowe o innej etiologii bakteryjnej ; Zakażenia pokarmowe zatruciopodobne wywołane przez inne rodzaje mikroorganizmów ; 6. Ludzie chorują... Opowieści nie zmyślone: Niewesoły finał hucznego wesela ; Z lodami należy zawsze być ostrożnym ; Pechowe konserwy z... jadem kiełbasianym ; 7. Jak postępować w przypadku zatrucia pokarmowego? 8. Zapobieganie - rzecz najważniejsza ; 9. Zwalczanie zatruć pokarmowych - sprawą nie tylko służby zdrowia ; 10. Próba podsumowania.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-100458 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej