368825
Książka
W koszyku
1. Wstęp ; 2. Wody mineralne i lecznicze: 2.1. Definicje i podział ; 3. Butelkowane wody mineralne: 3.1. Rys historyczny konfekcjonowania wody, 3.2. Parametry wód mineralnych, 3.3. Metody graficznego opisu składu chemicznego wód mineralnych, 3.4. Wybrane kryteria składu krajowych wód butelkowanych, 3.5. Aspekt zdrowotny konsumpcji wód mineralnych, 3.6. Bilans zapotrzebowania na wodę mineralną w sytuacjach kryzysowych ; 4. Analiza składu wybranych butelkowanych wód mineralnych wystepujących na europejskim rynku: 4.1. Produkcja wody mineralnej w Europie, 4.2. Wody mineralne wystepujące na europejskim rynku, 4.3. Ranking wód mineralnych wystepujących na europejskim rynku, 4.4. Konsumpcja wód butelkowanych ; 5. Preferencje studentów dotyczące spożywania wód butelkowanych i napojów funkcjonalnych ; 6. Wykorzystanie wskaźnika hydrochemicznego w ocenie wód leczniczych wybranych uzdrowisk: 6.1. Definicja wskaźnika hydrochemicznego wód mineralnych, 6.2. Analiza wód mineralnych i leczniczych na podstawie wskaźników hydrochemicznych w uzdrowisku Iwonicz-Zdrój, 6.3. Analiza wód mineralnych i leczniczych na podstawie wskaźników hydrochemicznych w uzdrowisku Wysowa-Zdrój ; 7. Przewodnik po wodach mineralnych Francji, Włoch oraz Kanady ; 8. Cudowne źródełka jako miejsca kultu religijnego ; 9. Terapeutyczna rola wody w ogrodzie ; 10. Literatura.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-99875 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na książce wyłącznie błędny ISBN.
M.in. analiza wód mineralnych i leczniczych uzdrowiska Iwonicz-Zdrój. Także badania wśród studentów Politechniki Rzeszowskiej dot. spożywania wód butelkowanych i napojów funkcjonalnych.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 109-113.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej