369113
Książka
W koszyku
Podstawy dietetyki / pod red. Jacka Bujko. - Wyd. 2. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008. - 236, [1] s. ; 24 cm.
Wprowadzenie do dietetyki ; Ogólna charakterystyka diet objętych systemem dietetycznym ; Żywienie dzieci w pierwszym roku życia ; Dieta w wybranych schorzeniach przewodu pokarmowego ; Zaburzenia trawienia i wchłaniania ; Ostre i przewlekłe wirusowe zaplenie wątroby ; Kamienica pęcherzyka żółciowego ; Kamienica układu moczowego ; Patofizjologia i dietoterapia otyłości ; Dietoterapia powikłań miażdżycy ; Patofizjologia i dietoterapia cukrzycy ; Postępowanie dietetyczne w cukrzycy ; Niefarmakologiczne netody leczenia nadciśnienia tętniczego ; Dietoterapia i dietoprofilaktyka osteoporozy.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-99201 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej