367480
Książka
W koszyku
Podstawy żywienia i dietoterapia / Nancy J. Peckenpaugh ; [tł. z jęz. ang.: Sa'eed Bawa et al.]. - Wyd. 1 polskie / red. Danuta Gajewska. - Wrocław : Elsevier Urban & Partner, cop. 2011. - XXII, 673 s. : il. (gł. kolor.), ; 26 cm.
NAUKA O ŻYWIENIU W ZDROWIU I CHOROBIE: Żywienie w wymiarze społecznym ; Węglowodany, białka i tłuszcze: makroskładniki energetyczne w zbilansowanych posiłkach ; Mikroskładniki w zbilansowanych posiłkach: witaminy, minerały i fitozwiązki ; Trawienie, wchłanianie oraz przemiana materii w zdrowiu i chorobie ; CHOROBY OSTRE I PRZEWLEKŁE: Insulinooporność i zespół metaboliczny ; Otyłość i redukcja masy ciała ; Choroby układu sercowo-naczyniowego ; Cukrzyca ; Choroby nerek ; Znaczenie żywienia w prewencji i leczeniu chorób nowotworowych ; PROBLEMY W PROMOCJI ZDROWIA I TERAPII CHORÓB W RÓŻNYCH OKRESACH ŻYCIA: Żywienie matki i niemowlęcia w zdrowiu i chorobie ; Problematyka wzrostu i rozwoju w promowaniu zdrowia ; Żywienie osób dorosłych ; Zagadnienia związane ze zdrowiem publicznym w kontekście żywienia w perspektywie krajowej i międzynarodowej ; Opieka żywieniowa w systemie opieki zdrowotnej.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A-98331 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej