367100
Książka
W koszyku
Cz. VI. MIKROORGANIZMY W PROCESACH BIOTECHNOLOGICZNYCH: 1. Wirusy ; 2. Bakterie fermentacji mlekowej ; 3. Bakterie kwasu octowego ; 4. Mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów ; 5. Bakterie rodzaju Bacillus ; 6. Drożdże ; 7. Grzyby strzępkowe ; 8. Mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji antybiotyków ; 9. Mikroorganizmy ekstremofilne. Cz. VII. MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI: 1. Zanieczyszczenia mikrobiologiczne surowców ; 2. Mikrobiologiczne psucie żywności ; 3. Zatrucia i zakażenia pokarmowe ; 4. Mikotoksyny w żywności, zagrożenia zdrowotne ; 5. Analiza mikrobiologiczna żywności ; 6. Utrwalanie żywności ; 7. Prawo żywnościowe ; 8. System HACCP jako narzędzie sterowania bezpieczeństwem żywności ; 9. Żywność transgeniczna. Cz. VIII. HIGIENA PRODUKCJI: 1. Elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle ; 2. Mycie i dezynfekcja w przemyśle ; 3. Znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów ; 4. Badanie stanu higienicznego warunków produkcji. Cz. IX. MIKROORGANIZMY W OCHRONIE ŚRODOWISKA: 1. Zanieczyszczenie środowiska ; 2. Zanieczyszczenia pochodzenia naturalnego ; 3. Ksenobiotyki ; 4. Metale ciężkie ; 5. Drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-93233 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 533-[536]. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej