367100
Książka
W koszyku
Cz. I. CHARAKTERYSTYKA MIKROORGANIZMÓW: 1. Wirusy ; 2. Bakterie ; 3. Drożdże ; 4. Grzyby strzępkowe ; 5. Wymagania pokarmowe i hodowle mikroorganizmów ; 6. Pomiar ilości mikroorganizmów ; 7. Identyfikacja mikroorganizmów. Cz. II. MIKROORGANIZMY A CZYNNIKI ŚRODOWISKOWE: 1. Wpływ czynników fizycznych i chemicznych na wzrost mikroorganizmów ; 2. Wpływ wysokich i niskich temperatur na przeżywalność mikroorganizmów. Cz. III. MIKROORGANIZMY W ŚRODOWISKACH NATURALNYCH: 1. Podstawy ekologii mikroorganizmów ; 2. Mikrobiologia gleby ; 3. Mikrobiologia wód ; 4. Mikroorganizmy w powietrzu ; 5. Mikroflora człowieka. Cz. IV. LABORATORIUM MIKROBIOLOGICZNE: 1. Organizacja laboratorium mikrobiologicznego ; 2. Mikroskopia ; 3. Bezpieczna praca z mikroorganizmami. Cz. V. ULEPSZANIE I PRZECHOWYWANIE MIKROORGANIZMÓW.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. WG-663/664 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-93232 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 339-[341]. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej