378454
No cover
Book
In basket
WYRÓB WIN OWOCOWYCH I MIODÓW PITNYCH: I. WIADOMOŚCI OGÓLNE: Charakterystyka win owocowych ; Sprzęt potrzebny do wyrobu wina ; Surowce do wyrobu win ; Ogólne wiadomości o fermentacji ; II. WYRÓB WIN OWOCOWYCH: Ogólne zasady wyrobu wina ; Otrzymywanie moszczu owocowego ; Przygotowanie moszczu do fermentacji ; Fermentacja moszczu ; Zlewanie młodego wina ; Dojrzewanie wina ; Filtrowanie wina ; Klarowanie wina ; Prace kiperskie ; Rozlew wina do butelek ; Utrwalanie wina ; III. PRZEPISY SZCZEGÓŁOWE SPORZĄDZANIA WIN: Wytyczne do korzystania z przepisów ; Przepisy na wina z owoców świeżych ; Przepisy na wina z owoców suszonych ; Przepisy na wina zbożowe ; Przepisy na esencje do win ; Przepisy na wina owocowe typu win gronowych ; IV. WADY I CHOROBY WINA ORAZ ICH LECZENIE: Charakterystyka zmian chorobowych w winie ; Wady wina ; Choroby wina ; V. WYRÓB MIODÓW PITNYCH: Charakterytyka i podział miodów pitnych ; Ogólne wiadomości o miodzie pszczelim ; Sposoby wyrobu miodów pitnych ; Przepisy szczegółowe wyrobu miodów pitnych ; WYRÓB WÓDEK GATUNKOWYCH, LIKIERÓW ORAZ COCKTAILI: I. WIADOMOŚCI OGÓLNE: Nieco o historii powstania napojów alkoholowych ; Charakterystyka wyrobów spirytusowych ; II. WYRÓB WÓDEK GATUNKOWYCH: Przyrządy i naczynia do wyrobu wódek ; Surowce stosowane do wyrobu wódek gatunkowych ; Przygotowanie półproduktów ; Sporządzanie zestawów wódek gatunkowych ; Dojrzewanie, filtrowanie i klarowanie wódek ; Rozlew wódek do butelek ; III. PRZEPISY SZCZEGÓŁOWE SPORZĄDZANIA WÓDEK GATUNKOWYCH: Ogólna charakterystyka podanych przepisów ; Wódki wytrawne ; Wódki półsłodkie i słodkie ; Likiery ; Kremy ; Cocktaile ; Napoje mieszane.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. A-11389 (1 egz.)
Notes:
Tyt. okł.: Domowy wyrób win i wódek gatunkowych
General note
Tyt. okł.: Domowy wyrób win i wódek gatunkowych.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again