369253
Brak okładki
Książka
W koszyku
1. Zarys historyczny użytkowania bydła w Europie Środkowej. 2. Ekonomiczne znaczenie produktów uzyskiwanych od bydła. 3. Znaczenie typu użytkowego i konstytucyjnego w procesie uszlachetniania. 4. Rasy bydła i ich znaczenie. 5. Czynniki oddziałujące na użytkowość mleczną i mięsną. 6. Genetyczne podstawy hodowli. 7. Podstawy reprodukcji stad bydła. 8. Organizacja hodowli bydła. 9. Fizjologiczne i biologiczne podstawy żywienia bydła. 10. Fizjologiczne i biologiczne podstawy wychowu cieląt i młodego bydła. 11. Technologia produkcji mleka i bydła.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A-27737 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 885-888. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej