369113
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarys higieny wody w produkcji zwierzęcej / Zbigniew Anusz. - Warszawa : Państwowe Wydaw. Rolnicze i Leśne, 1975. - 204, [4] s., [6] s. tabl. złoż. : fot., rys., tab., wykr. ; 17 cm.
(Postęp w Zootechnice)
1. Znaczenie wody w życiu ludzi i zwierząt 2. Charakterystyka wód występujących w przyrodzie 3. Procesy biologiczne w środowisku wodnym 4. Sanitarna ochrona wód powierzchniowych 5. Oczyszczanie, odkażanie i wyjaławianie wody 6. Cechy wody przeznaczonej do picia i potrzeb
gospodarczych 7. Woda jako źródło zatrucia pestycydami 8. Woda jako źródło zakaźnych chorób u ludzi
i zwierząt 9. Higiena wody a zakażenia mięsa, mleka i ich
przetworów 10.Higiena wody a hodowla i przetwórstwo ryb 11.Zapotrzebowanie gospodarstw rolnych w wodę 12.Zasady pojenia zwierząt domowych 13.Mycie i kąpiele zwierząt domowych
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej