373455
Książka
W koszyku
Christopher Bakken wyrusza w podróż życia, podczas której zgłębia sekrety jednej z najbardziej niedocenianych europejskich kuchni. W towarzystwie brata i przyjaciół przemierza Grecję w poszukiwaniu najsmaczniejszych lokalnych specjałów. Zbiera oliwki na Thasos, piecze chleb na Krecie, a na Kithirze odkrywa miód tymiankowy. Smakując Grecję to przepiękna opowieść o ośmiu elementach greckiego stołu: oliwkach, rybach, chlebie, fasoli, mięsie, winie, serze i miodzie. Rozpocznij swoją wielką grecką przygodę. Odkryj nowe smaki i odwiedź magiczne miejsca. Przyrządź grecką ucztę we własnej kuchni. Poznaj tajniki wytwarzania takich przysmaków jak ravioli z jagnięciną, grillowana ośmiornica i kotleciki z ciecierzycy. Gotując, śmiej się, tańcz i ciesz się życiem. [Wydawnictwo Pascal, 2015]
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Wyp-929 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Honey, olives, octopus : adventures at the Greek table, 2013
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: "Honey, olives, octopus : adventures at the Greek table" 2013.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej