375212
Książka
W koszyku
Kuchnia polska / M. Gałecka, H. Kulzowa ; [rozdział "Odżywianie w chorobie" napisała Marja Morzkowska ; tablice, skorowidze i ogólna korekta Zofji de Bondy] ; ilustrowała H. Żerańska. - Wydanie 4 / opracowane przez Halinę Bohusiewicz-Kulzową. - Warszawa : M. Arct, [1934] (Warszawa : Drukarnia Zakładów Wydawniczych M. Arct). - XXIV, 693, [2] strony, 28 kart tablic : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
"Kuchnia Polska" jest owocem wieloletniej pracy kilku pań, znawczyń sztuki kulinarnej. Pierwsza redakcja tej książki ukazała się przed laty w opracowaniu p. Jadwigi Izdebskiej. Na podstawie tego wydania nagrodzonego medalami w Gandawie i w Łodzi, p. Maria Gałecka opracowała dwa następne wydania, znacznie rozszerzone i uzupełnione. Obecnie "Kuchnia polska" ukazuje się w nowej szacie w opracowaniu dyplomowanej nauczycielki gospodarstwa domowego, p. Haliny Bohosiewicz-Kulzowej, która dostosowała przepisy do wymagań nowoczesnych i opracowała część ogólną, zawierającą wskazówki dla pań domu. [Od wydawcy]
Status dostępności:
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. AD-109105 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej