378547
Book
In basket
(Z Różnych Stron Świata)
Smak, barwa i konsystencja miodu różnią się w zależności od miejsca jego pochodzenia. Jednak jest coś, co łączy wszystkie miody – niepowtarzalny słodki smak. Dzięki tej książce poznasz niecodzienne zastosowanie miodów zarówno jednokwiatowych (lipowego, lawendowego, wrzosowego itp.), jak i wielokwiatowych (z kwiatów leśnych, stepowych, górskich itp.). Autorka z szerokiej gamy dostępnych miodów dobrała do potraw te, które wydobywają smak dania lub nadają mu niepowtarzalną słodką bądź korzenną nutę. W książce znajdziesz wyjątkowe i urozmaicone przepisy na przepyszne potrawy z dodatkiem miodu: przystawki, zupy, dania główne, desery... Sałatki, szaszłyki, dania gotowane lub pieczone, potrawy słodkie, słodko-kwaśne, i orzeźwiające napoje... Na każdą okazję, na każdą zachciankę, dla każdego podniebienia! [www.azymut.pl, 2023]
Availability:
There are copies available to loan: sygn. F.15-64 (1 egz.)
Biblioteka nieczynna
Notes:
Tytuł oryginału: Miel, 2004
General note
Tytuł oryginału: "Miel" 2004.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again